Вече е абсолютно ясно кое бебе на кое семейство е.

...
Вече е абсолютно ясно кое бебе на кое семейство е.
Коментари Харесай

Шефът на болница Шейново зарадва родителите на разменените бебета

Вече е безусловно ясно кое бебе на кое семейство е. Въпрос на юридическа процедура е по какъв начин ще бъдат върнати бебетата при майките си. Искаме този проблем да бъде позволен допустимо най-бързо и за двете фамилии. Повече от седмица текат инспекции в болничното заведение. Подал съм сигнал до полицията, текат инспекции. Това съобщи на брифинг пред публицисти шефът на АГ болница " Шейново " доктор Румен Велев. 

Вчера стана прочут случай на разменени бебета в лечебното заведение. 
-->
Всяка майка е имала гривничка, съответстваща на гривничката на нейното дете, само че размяната на бебетата е станала като едното дете е било сложено в креватчето на другото дете, изясни той. По думите му няма предумисъл в размяната на децата. Имаме много огромна изясненост по какъв начин е станала размяната и виновните лица ще бъдат осъдени, добави той. Има смущаващи обстоятелства – по време на целия престой в болничното заведение нито една от майките не е обърнала внимание на номерата на гривничките, при изписването на децата гривничките на бебетата не са били сверени с гривничките на майките, макар че това е записано в протоколите на болничното заведение, а и три месеца е много дълъг интервал от време, в който не е разумно майката да не свери гривните, още повече, че едната майка доста добре съхранява документите си, уточни още доктор Велев.

За случая се схваща при започване на месеца, когато една от майките е потърсила неонатолог от „ Шейново “, пред който показва подозренията си. На идващия ден подадох сигнал до проверяващите органи, добави той. С оглед опазване на конфиденциалност, както и на персонални данни, до момента нямаше обществена информация, само че имам своите догатки по какъв начин изтече информацията, добави доктор Велев.  

Въпрос на юридическа процедура е по какъв начин да стане още веднъж размяната на децата и всяко да бъде при биологичните си родители, добави лекарят. 

Това е низ от нелепи случайности и може би неточност на човек, само че това не ни оправдава, добави доктор Велев и сервира извиненията си към фамилиите.

В болничното заведение има още три инспекции, които обясняват събитията по какъв начин тъкмо се е стигнало до размяната на децата.

Винаги съм подготвен да си подам оставката, в случай че се откри, че има процедурни нарушавания, само че по-важното е този случай да завърши добре за двете фамилии, сподели още доктор Велев. 

Директорът на " Шейново " обмисля в болничното заведение да бъдат изцяло заменени гривничките, които се употребяват в този момент, с нови, на които да има бар код, който да се разчита с читател при изписването на децата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР