Вече две години Община Варна очаква от Националния институт за

...
Вече две години Община Варна очаква от Националния институт за
Коментари Харесай

Зацикли процедурата за експонирането на находките на ул. „Цар Симеон“ във Варна

Вече две години Община Варна чака от Националния институт за недвижимо културно завещание координиране на техническото задание за плана за консервиране и експониране на археологическите находки на ул. „ Цар Симеон “. Няма изясненост по кое време и дали ще бъде получено утвърждението, с цел да се премине към същинското правене на механически планове и осъществяването му.

Това стана ясно от думите на кмета Иван Портних, който показа проблеми, касаещи археологически обекти във Варна и покрайнината, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Имахме подготвеност още в миналогодишния бюджет да стартираме консервационните действия, каквито бъдат предписани “, разяснява градоначалникът.
Ремонтът на ул. „ Цар Симеон “ започва в края на януари 2019 година. Месец по-късно при изкопните работи се появиха първите археологически находки. Бяха открити сектори от крепостна стена от разнообразни интервали, един от мръсните канали на Античния Одесос и други. В момента. Участъци от крепостна стена и базилика излязоха и под паркинга зад Дома на науката и техниката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР