Вече депозирах молба в „Антикорупционния фонд“ да ми предоставят оригиналите

...
Вече депозирах молба в „Антикорупционния фонд“ да ми предоставят оригиналите
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря! Радост Драганова пред БЛИЦ: Не познавам Цацаров, ще съдя...

Вече подадох молба в „ Антикорупционния фонд “ да ми дават оригиналите на записите с някогашния ми брачен партньор Явор Златанов. Когато ги получа, подготвена е исковата ми молба и ще го дам под съд, както към този момент съм го съдила и съм печелила каузи против него поради клюки, които е пускал за мои любовници.

За всички е ясно, че аз не познавам господин Цацаров. Той също сигурно няма визия коя съм. Но тази война стартира да се отразява на фамилията ми и не знам за какво съм въвлечена.

Това споделя в своя позиция до БЛИЦ Радост Драганова във връзка със абсурда, в който бе забъркана тя и шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Тя даде писмото, което е изпратила до „ Антикорупционния фонд “:

"Относно: Материал, оповестен на 04.10.2021 в YouTube канал на „ Антикорупционен фонд " със заглавие „ Явор Златанов, изчезналият глас от "Осемте джуджета ", част 1
Уважаеми Господа,

Майка съм на Изабела Златанова и за голямо мое страдание, в продължение на години съм принудена с паника да проследявам разногласието сред нейния татко Явор Златанов и дядо й - Илия Златанов.

Спор, в който поради фамилен бизнес и пари наследник се изправя против татко и татко застава против детето си. Всичко това е лишено от базисни човешки полезности и в никакъв случай не съм си представяла, че детето ми ще бъде очевидец на сходни връзки, а още по-малко, че ще бъде въвличана обществено в това.

Оставям без коментар частта, обвързвана с изнесените в материала изказвания за следващи непозволени дейности на прокурори, юристи, лекари и медиатори, като имам вяра, че обективната истина по отношение на този противен случай ще бъде изяснена и ще се стигне до обективна развръзка.

Към сегашния миг, с Ваша помощ или вследствие на Вашето безучастие, 14-годишната ми щерка е директен участник във към този момент престъпната кавга сред нейните татко и дядо.

В изявлението Явор Златанов приписва дейности на щерка ми, а точно, че тя е провела диалог с мен за прокурор и мои близки връзки с него и по-късно е предала наличието на този диалог на татко си.

Нищо от изнесеното не е правилно, само че по-същественото е, че намесата й във Вашето изявление провокира в нея изключителна паника. Пиша това, тъй като към сегашния миг щерка ми живее с мен и прекарва и споделя с мен първите часове, след обявата Ви. Включвайки информация за детето ми (още повече невярна) я слага в конфликт-баща против майка и я намесва по извънредно неприемлив метод. За нея фигурите на майката и бащата би трябвало постоянно да останат неопетнени и значими. Особено на нейната възраст.

Ако причините ми като майка не са Ви задоволителни, ще Ви дава и юридически такива:

Изнесената в направения от Вас видеоматериал информация по отношение на щерка ми съставлява оповестяване по обществен метод, пред безграничен кръг лица на сведения и данни за личността на малолетно дете.

(Сведения и данни за личността на дете, според §1, т. 2 от Допълнителните разпореждания на Закона за съставлява всяка информация за детето по смисъла на Закона за протекция на персоналните данни. Съгласно член 2 на ЗЗЛД, персонални данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е разпознато или може да бъде разпознато директно или непряко посредством идентификационен номер или посредством един или повече характерни признаци.

Легалната формулировка на „ характерни признаци " е дадена спомагателните разпореждания на ЗЗЛД: такива, свързани с физическа, физиологична, генетична, психическа, психическа, икономическа, културна, обществена или друга еднаквост на лицето, като тук се включва и обликът на дете, заимствуван върху всевъзможен притежател

Чл. 16 от Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето се подсигурява правото на всяко дете да бъде предпазено против случайна или противозаконна интервенция в персоналния му живот, семейство, дом или преписка, както и против нелегално посягане против неговата чест и известност.)
Обстоятелството, че данните за личността на детето ми са разгласени от татко й, не изключва отговорността на Фондация „ Антикорупционен фонд ", посочена като създател на изявлението.

Публичността на разгласяването е осъществена точно от създателите, посредством включването на тези изказвания на Явор Златанов в направения видеоматериал.

С включването във видеоматериала на изказванията на Явор Златанов по отношение на щерка ми е нарушена възбраната по член 11а, ал.1 от Закона за протекция на детето да бъдат разгласявани данни за личността на детето без единодушието на двамата родители. Нарушено е и условието на чл.На, ал.З на Закон за задълженията и договорите с изключение на единодушие на двамата родители, да бъде получено и единодушието на навършилото 14 години малолетно дете.

Фондация „ Антикорупционен фонд ", посочена като създател на видеоматериала не е търсила и получавала моето единодушие, да бъдат разгласявани сведения и данни за личността и персоналния живот на малолетната ми щерка. Такова единодушие Фондация „ Антикорупционен фонд " не е получавала и от щерка ми, както Ви задължава нормата на член 11а, ал.З от Закон за задълженията и договорите.

Относно изнесеното в изявлението изказване от някогашния ми брачен партньор, че съм „ Гадже на Сотир Цацаров " ще кажа единствено едно:

Не познавам господин Цацаров и в никакъв случай при никакви условия не съм се срещала с него.

Всички тези изказвания съставляват груба и неприемлива клюка, която за жалост получава необятен отзив и е препечатана в голям брой разнообразни медии. Вече съм подхванала нужните дейности и до края на тази седмица ще бъде подадена частната ми просба и потърсена наказателна и гражданска отговорност по правосъден ред.

Предвид тези условия, намирам дейностите на Фондация „ Антикорупционен фонд " за недобросъвестни и осъществени в нарушаване както на Закона за протекция на детето, по този начин и на стандартите за добра журналистическа процедура - държание, което не дава отговор на устрема на Фондацията да търси и отстоява обективната истината.

С оглед на горното, апелирам:

1. Да ми предоставите запис в цялостната дължина на видеоматериала „ Явор Златанов, изчезналият глас от „ Осемте джуджета ", част 1, оповестен на 04.10.2021г в платформата за шерване на видео наличие You Tube, канала „ Anticorruption Fund ", който ми е нужен, с цел да бъде показан пред способния съд като доказателство за ангажиране на наказателната отговорност.

2. Незабавно да бъде отстранена и свалена от обществен достъп във всички платформи частта
от материала, в която Явор Златанов изнася изказвания от името на малолетното ми дете
Изабела Златанова, а точно - в частта от мин. 30'36 " до мин. 32'29 ".

3. В случай, че за мен или за щерка ми Изабела Златанова има изнесени изказвания или
сведения в последващи елементи на цитираното изявление, апелирам да бъда авансово осведомена, с цел да изразя мнението си.

Очаквам противоположна връзка и незабавна интервенция.

С почитание,
Радост Драганова ".



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР