Вече близо година няма развитие по случая с побоя над

...
Вече близо година няма развитие по случая с побоя над
Коментари Харесай

И делото за побоя над кмета на Белгун е на трупчета в прокуратурата

Вече близо година няма развиване по случая с побоя над кмета на каварннеското село Белгун Благомир Станев. Миналата година в нощта след парламентарните избори на 4 април, Станев е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна. Потърпевшият тогава подаде тъжба в Окръжна прокуратура - Добрич, която я препратила в ОДМВР - Добрич за осъществяване на инспекция. Това излиза наяве от отговор на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков към депутата от “Демократична България” Ивайло Мирчев, който е питал на какъв стадий е досъдебното произвеждане по случая, оповестиха за ABCnews.bg от Демократична България.
Рашков отбелязва, че с предписание на прокурор са дадени съответни инструкции на проверяващите служители на реда. “След осъществяване на напътствията и координиране с наблюдаващия прокурор, материалите от осъществената инспекция са изпратени на Оперативна програма - Добрич, като по случая е формирано следствено дело”, показва вътрешният министър и акцентира, че Министерство на вътрешните работи не разполага с информация за хода на делото. Той също по този начин обръща внимание, че на въпроси касаещи настоящи следствия, всъщност може да отговори единствено Окръжна прокуратура - Добрич.
Мирчев пита още дали са подхванати дейности във връзка с изказванията на общински съветници от Общински съвет Каварна, че са били подложени на закани от посочения за хулиган Илиян Събев. От отговора на Рашков не излиза наяве дали тези недоволства са включени в същото досъдебно произвеждане. Самият Станев обществено описа по какъв начин е бил привикан в партийния офис, където се намирали няколко души – Илиян Събев, Йордан Стоянов – ръководител на Общински съвет в Каварна, техническият секретар на ГЕРБ в крайморския град и други. Събев първо го обиждал и псувал и да го унижава като изсипва боклуци. След това го пребил. Станев, който беше с насинено лице и комоцио на главата, не се е съпротивлявал, тъй като за Илиян Събев се говорило, че е обвързван с някогашни мутренски групировки. Кметът на Белгун описа, че ръководителят на Общински съвет Стоянов, е снимал с телефона си и окоражавал Събев. След тези разкрития опозицията в съвета се опита да го смъкна от поста, само че не съумя, тъй като ГЕРБ са болшинство.
Покрай този скандал стана ясно, че Илиян Събев от години се представял за неофициален координатор на ГЕРБ в региона. Често казвал на локалните поданици, че е човек на Димитър Николов Стефанов - Митко Каратиста, някогашен водач на Румен Николов-Пашата. В първия мандат на ГЕРБ Каратиста лъсна като представител на страната в Надзорния съвет на “ЧЕЗ България “. Твърди се, че тогава Каратиста е бил връзката сред Пашата, Борисов и Цветанов. Обществена загадка измежду локалните в Каварна е, че Илиян Събев е апетитен като прикрит притежател на два ресторанта в Балчик – „ Корона “, „ Сол и пипер “ и един на самия нос Калиакра.
В Каварна хората описват, че доста пъти са се оплаквали в полицията от Илиян Събев поради принуждение, само че без резултат. Те описват по какъв начин един път в центъра на града Събев е блъснал пестник и няколко юмрука на ръководителя на общинския съвет Йордан Стоянов, който е и общински координатор на ГЕРБ в Каварна. Местните допускат, че една от аргументите до в този момент да няма наказания против Събев, е регионалният координатор на ГЕРБ в Добрич и сегашен народен представител Деница Сачева. Те настояват, че някогашният обществен министър траяла да разчита на Събев и по време на последвалите два предсторчни вота. Събев, постоянно акцентира непосредственост и с Пашата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР