Вече близо 2 часа продължава проверката на Спецпрокуратурата в Министерството

...
Вече близо 2 часа продължава проверката на Спецпрокуратурата в Министерството
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с горещи новини за проверката в културното министерство заради аферата Ало, Банов съм, привикват Вежди Рашидов

Вече близо 2 часа продължава инспекцията на Спецпрокуратурата в Министерството на културата.

Очаква се да бъде конфискувана документи, обвързвана с изнесените от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева данни. Припомняме, по-рано тя популяризира аудиозапис, за който твърди, че уличава министъра на културата Боил Банов, че като заместник-министър през 2016 година е желал да спести на изпълнителя на ремонта на Ларгото 700 000 лв. неустойки поради забавянето на ремонта, написа Блиц.

Проверката на прокуратурата би трябвало да завърши в период до 2 месеца, като има алтернатива за удължение с още 1 месец.

" Установихме голям размер документи. Днес не следва тя да бъде конфискувана ", това сподели ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

" Ние се интересуваме от частта, която касае първия стадий от ремонта на Ларгото, за който по-ранно през днешния ден бях изнесени данни. Ще бъдат изслушани и направените записи, които бяха публикувани в общественото пространство. Към момента при нас не е постъпил сигнал, а Елена Йончева, като безкористен жител, трябваше към този момент да е подала сигнал. Предстои тя да бъде разпитана. Ще бъдат разпитани още Вежди Рашидов и Боил Банов, който участва на днешната инспекция ", добави Петров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР