Вече бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред медиите,

...
Вече бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред медиите,
Коментари Харесай

Младенов: Трябваше да си тръгна още през декември

Вече някогашният треньор на ЦСКА Стойчо Младенов приказва пред медиите, откакто официализира раздялата с клуба.

Той съобщи още във вторник (12 април), че ще подаде оставка, защото не е склонен с трансферната политика на клуба и невъзможността той самичък да селектира футболисти.

"Трябваше да си потегли още декември, само че все се надявах, че това е моментно прочувствено положение. Там връзките ни се поотдалечиха и изстинаха. От началото на март прекъснахме всякаква връзка. По този метод аз не мога да работя, ЦСКА не може да действа по този метод. Трябва да се промени... да не кажа съвсем всичко, само че селекционната политика би трябвало да се промени. Не ме интересува кой прави прехвърлянията ", съобщи Младенов и добави:

"Искам да работя по различен метод. Разделяме се по взаимно единодушие, оставаме си другари. Отношенията сред мен и Ганчев се усъвършенстваха. Каквото и да приказваме в този момент, е ненужно. Пожелавам триумф на ЦСКА в неделя и освен в неделя. Имам огромното предпочитание финалът да се завоюва, първо да потвърдим превъзходството на "Славия " с още една победа и да бъдем спечелили. За да спечелим трофея тази година "


Снимка: Lap.bg
Младенов беше назначен за треньор на 26 юли 2021 година, като съобщи, че има 2-годишен проект за развиване и задачата е да направи "червените " първенци.

Той се обърна към почитателите за опрощение точно поради трансферната политика.
"Не мога да давам отговор за решенията на управлението. Тяхно право е, когато са удовлетворени, да продължат договорите с избраните треньори, като не са удовлетворени - да ги сменят. Това е тяхна политика, тяхно виждане. Не се получава да работя по метода, по който желая, за това си потеглям. Мисля, че има няколко клуба, които дават опция на треньорите да вземат участие интензивно в селекционната политика - "Левски " при Станимир Стоилов, "Черно море " при Илиан Илиев. В това отношение аз нямах тази опция. Искам посредством вас да се извиня и на хилядите наши почитатели, че ги подведох, че аз ще вземам решение и ще бъда факторът, който дефинира привличането или продаването на избрани футболисти. Не съумях да го направя, по тази причина си потеглям " Младенов сподели още, че няма да търси компенсации поради прекратения контракт.
"Нищо не желая да получавам. Това, което до 12 април съм си проработил, това ще си получа. Други искания нямам ", сподели той.

Все още не е ясно кой ще поеме "червените " след напускането на Младенов. Единственото спрягано име досега е на именития футболист на "Партизан " Белград Саша Илич, който също преди дни напусна третия в класирането на Сърбия "Чукарички ".

"Моите помощници са солидарни с мен, потеглят си. По всяка възможност Стоян Колев ще остане, откакто е пожелан. Настоявах да остане, с цел да помогне на клуба "

В неделя (17 април) ЦСКА играе против "Левски " в дербито на Първа лига.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР