Вече бившият шеф на прокуратурата и избран за ръководител на

...
Вече бившият шеф на прокуратурата и избран за ръководител на
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Надявам се прокуратурата да остане в съдебната власт

Вече някогашният началник на прокуратурата и определен за началник на антикорупционната комисия - Сотир Цацаров, разяснява концепциите на президента за промени в Конституцията след церемонията при предаването на щафетата на новия основен прокурор Иван Гешев.

„ Надявам се прокуратурата да остане в системата на правосъдната власт. Само по този начин тя може да работи дейно, без да е подчинена на политическата обстановка “, сподели Цацаров пред медиите в Съдебната палата.

Повод за думите на Цацаров са стартиралите съвещания при Радев за промени в Конституцията, свързани със Съдебната система.

„ Казах ясно – в случай че консултациите и дебатите са ориентирани за положителното на прокуратурата и за положителното на българските жители, всичко това би трябвало да бъде приветствано.

Ако консултациите и диалозите, имам поради изобщо целият спор, е ориентиран към това да се сътвори някаква платформа за някаква полемика, която ще обслужи идващи политически планове или идващи избори, това е неефикасно упражнение “, съобщи Цацаров на излизане от тържествената гала. И посочи: „ Никого не имам предвид, споделям какво мисля “.-->
 
Той пожела триумф в 7-годишния мандат на новия основен прокурор.

„ Излизам от прокуратурата с чувство, че свършихме не малко работа. Това написах и към сътрудниците през вчерашния ден – за мен беше чест да работя с тях и съм горделив с тях “, съобщи Цацаров.

Пред публицистите той разгласи още, че ще встъпи в новата си служба като ръководител на Антикорупционната комисия в петък, само че няма да има публична гала, а „ просто ще отиде на работа “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР