Вече бившият президент на Българската федерация по вдигане на тежести

...
Вече бившият президент на Българската федерация по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Българските щангисти пропускат Олимпиадата в Париж?

Вече някогашният президент на Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) Ариф Маджид сигнализира, че страната ни може да остане без нито един представител в този спорт по време на Летните олимпийски игри през лятото.

Причина за това е, че по време на европейското състезание преди няколко седмици у нас в зала " Арена София " е бил видян някогашният национал в тежка категория Алан Цагаев, на който има издадена доживотна възбрана да се занимава със спорт поради приложимост на допинг.

След края на днешното Общо заседание на централата Маджид изрази пред репортерите своето неразбиране по какъв начин роденият в Русия тежкоателт се е сдобил с акредитация за шампионата и предизвести, че това може да докара до доста тежки санкции за родните щанги.

" Знаете, че Алан Цагаев има възбрана да взе участие в спортен режим и като цяло в щангите. Ние имаме лист от акредитации за шампионата, не знам по какъв начин се е появил там. Има тъжба от една федерация. Снимали са господин Цагаев. Подали са тъжба и е известена интернационалната федерация. Такъв вид нарушаване значи, че нашите олимпийци няма да вземат участие и ще имаме възбрана. Не знам какъв брой ще е. Възможно е да се стигне до такова наказване. Надявам се да не го взимат това решение, тъй като е пагубно за спорта ", показа Ариф Маджид, представен от Българска национална телевизия.

Бизнесменът съобщи, че родната федерация е подала тъжба до европейските и международни федерации по отношение на този проблем и чака решение.

Маджид разяснява още и рокадата на президентския пост в БФВТ, като разгласи, че няма да апелира решението отпред на централата да застане Антон Коджабашев, само че в това време бе безапелационен, че е нямало по какъв начин да остане безразличен по отношение на корупционния скандал, в който бе забъркан и старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести - Иван Иванов.

Припомняме ви, че в края на предходната година някогашният началник на федерацията по щанги алармира, че е станал обект на изнудване от страна на Иванов и неговият наследник, който в качеството си на чиновник в Министерството на младежта и спорт беше заловен с рушвет в размер на 62 000 лв..

" Честитя на Антон Коджабашев. Клубовете гласоподаваха за него. Надявам се да поеме щафетата както би трябвало. Ще му предам всичко, каквото би трябвало. Няма да апелирам това решение. Видяхте, че имаше доста сериозна персонална офанзива против мен. Най-важното е самата федерация да продължава напред ", безапелационен е Ариф Маджид.

" Как ще е наред, в случай че някой те изнудва за пари? Ясно е кой е отговорен. Уведомил съм органите. Аз съм срещу корупцията. Съдът ще си каже мнението. Не скърбя за нищо. Доволен съм от цялата конюнктура. Ако ще не преставам в щангите, ще поддържа Божидар Андреев, Карлос Насар и Иван Димов, нашите трима олимпийци. Естествено, че като спонсор. И те са срещу настоящето и надлежно предходното управление. Не знам какво ще се случи. Това ще е огромен проблем за подготовката им ", добави предприемачът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР