Вече бедните не са добрите. Досега когато някой казваше, че

...
Вече бедните не са добрите. Досега когато някой казваше, че
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Заради крайнодясното бедните вече не са добрите

" Вече бедните не са положителните. Досега когато някой споделяше, че е гладен, това будеше обща взаимност. Сега имаме националистическо-консервативно сгъстяване, което е прекомерно дясно в основата, и стартира да трансформира и бедните в противоречив обществен персонаж. "

Това коментира медийният специалист Георги Лозанов на конференцията на тематика " Изборни системи ".

" Срещу новите митинги се опълчи консервативното, което тук е националистическото. Битката Валери Симеонов - майките отрази новия спор, в който попадат новите митинги. От другата страна стои национализмът, стои консерватизмът - новият вид мислене и новият вид идеология. " - разяснява той.

В тази борба официално майките завоюваха и Валери Симеонов подаде оставка, само че това не го нарани по никакъв метод. Развоят на обстановката е израз на все по-нарастващата консервативна вълна в обществото, която ще докара до цялостното дискредитиране на митингите като метод за реализиране на цивилен цели, счита Лозанов.

Какво би станало, в случай че обществото стане все по-националистическо и консервативно? Протестите биха престанали да бъдат фактор. Не можеш да протестираш от консервативна позиция, отбеляза медийният специалист.

Според Лозанов тази смяна в публичните настройки значи, че към този момент нямаме единствено обичайна липса на доверие към елитите, а и към всяка проведена група с избрани ползи:

" Вместо оста да е протестиращи-власт, то тя стана протестиращи-протестиращи и протестиращи-антипротестиращи. Това е тъй като има една нова рецесия - рецесията на доверие към елитите към този момент стана криза на доверие към други ползи. Вече освен елитите са обект на съмнение, а всички други групи са обект на съмнение - към протестиращите в съседство, както и даже към бедните. "

Друг главен проблем на скорошните митинги, съгласно него, е че при тях доста разнообразни хора желаят доста разнообразни неща и има липса на представители и тактика - това е провокирало загуба на обществена изразителност на митингите и те не са съумели да доближат нито до медиите, нито до ръководещите.

За разлика от митингите през 2013-2014 год., които съумяха да осъществят цивилен надзор, сегашните се трансфораха в " гражданска потиснатост ", установи доцент Лозанов.

" Случи се нещо за първи път - митингите се трансфораха в прост медиен роман. Даже като ги видиш на екрана, превключваш на различен канал. Това в никакъв случай не е било. Има банализация на митингите - отразяването беше фрагментарно, репортажно, само че не и коментарно. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР