Вече 6 страни в Европа съобщават за деца с извънредно

...
Вече 6 страни в Европа съобщават за деца с извънредно
Коментари Харесай

Вече 6 страни съобщават за деца с тежки симптоми, подобни на COVID-19

Вече 6 страни в Европа оповестяват за деца с изключително тежки признаци, сходни на COVID-19. Случаи на болестта са открити в Германия, Франция, Швейцария и Испания, оповестява Дойче веле. По-рано беше обявено за болни деца във Англия и Италия. Има смъртни случаи.

При някои от децата тестванията за ковид Sars-CoV-2 са позитивни, само че не при всички.

Симптомите на болестта припомнят тези на синдрома на Кавазаки: инфектиране на съдовата система, тресчица, постоянно и обриви.

По данни на Райнхард Бернер от университетската клиника в Дрезден, в Германия са доказани минимум два случая. По думите му, към този момент не е ясно дали болестта в действителност е обвързвано с ковид.

В университетската клиника в Женева са признати три деца с такива признаци. Едното от тях е оздравяло, друго е в интензивно поделение, а третото се лекува в стационар.

Според швейцарския специалист Даниел Кох, който е акредитиран по въпросите на ковид, може да става дума за имунна реакция при възпаление с ковид.

През последните дни във Франция са диагностицирани над 10 деца на друга възраст с тресчица и инфектиране на съдовете, като и френските лекари считат, че не е изключено заболяването да е обвързвана с ковид.

Беше обявено също за сходни случаи в Италия и Испания. Във Англия са открити към 20 случая на болестта.

СЗО също обърна вниманието към заболелите деца.

" Знаем, че децата нормално боледуват по-леко (от COVID-19 - бел. ред.), само че при някои протичането на заболяването е много тежко, някои умират ", разяснява представителката на организацията Мария ван Керхове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР