Вече 20 дни английската полиция не може да установи какви

...
Вече 20 дни английската полиция не може да установи какви
Коментари Харесай

Майката на убития в Лондон студент Габриел: Исках да има много по-добро бъдеще

Вече 20 дни британската полиция не може да откри какви са аргументите за жестокото ликвидиране на Габриел Стоянов в Лондон. 21-годишният български студент бе намушкан с нож и още в първите дни след закононарушението бяха задържани трима възпитаници, само че не престават да се търсят очевидци, описват в предаването " ".

Кореспондентът на NOVA Павлина Трифонова беседва с майката на Габриел за аргументите за нещастието.

Габриел идва с майка си Марияна в Лондон през 2014 година Преди няколко месеца е признат за студент.

" Да, той беше главната причина да дойдем .

Исках той да има доста по-добро бъдеще. Да получи по-добро обучение, само че в края на краищата не можа да доживее до това ", споделя през сълзи майката на починалото момче. 

На 4-и ноември Габриел и негов другар се прибират към къщи с рейс ,

в който се качват и тримата възпитаници, задържани за убийството му. Според полицията петимата са прекарали към 5 минути дружно в рейса. Габриел и приятелят му слизат, а тримата нападатели не престават да се возят още две спирки, след което се връщат при тях.

" Имало е счепкване в рейса с тези момчета, които са безусловно непознати и се е стигнало до това ", изясни майката. 

Все още следствието не може да отговори на въпроса какви са аргументите за нападението. Търсят очевидци, пътували в рейс. Габриел е бил разпален почитател на футболния тим „ Арсенал “, само че това съгласно майка му няма връзка.

" Това са инцидентни хора. Няма безусловно никаква връзка .

Те са безусловно непознати... Това са тези фешън талази в последно време. Вместо да се бият и да си вземат решение проблемите с юмруци, както преди нашите момчета правеха, сега се вадят ножове и се убиват. Не знам. Това е ужасно! Страшно е за обществото, тъй като всеки ден се случват тези неща ", споделя още Марияна. 

Годишно във Англия се правят над 40 хиляди закононарушения с остри предмети .

Медиите ги назовават кървава баня, която се дължи на по-малкото пари за интеграция на отпадащите от учебно заведение младежи и за патрулиращи служители на реда. Убийството на Габриел стана мотив за следващото разискване на въпроса в английския парламент. На лобното място на сина си Марияна се среща с жена, която също е изгубила непосредствен при офанзива с нож.

Приятелите на Габриел в Англия проведоха акция в интернет за събиране на средства за неговото заравяне, по която към този момент има дарени над 8000 паунда.

" Ще бъде кремиран тук. Погребението ще бъде тук. С половината от тленните му остатъци ще се засади дърво до обичаното му място в Лондон, а с другата половина ще създадем малко изпращане в България. И там ще засадя дърво също. Той ще има свое място и в България, и в Лондон ", сподели още майката.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР