Вече 18 години във фокуса на работата на фондация Сийдър“

...
Вече 18 години във фокуса на работата на фондация Сийдър“
Коментари Харесай

Александрина Димитрова: Децата, лишени от родителска грижа, са във фокуса на работата на фондация Сийдър 18 години

Вече 18 години във фокуса на работата на фондация " Сийдър “ са едни от най-уязвимите в нашето общество – децата, лишени от родителска грижа, и децата и младежите с увреждания. Нашата цел постоянно е била да предоставяме директна грижа на такива деца и младежи. Това сподели Александрина Димитрова от фондация " Сийдър “ в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “. 

Фондацията разполага с центрове от фамилен вид, където екипи от 90 експерти и обществени служащи поставят грижи за децата, останали без родителска грижа. " На процедура нашите екипи се явяват тяхното семейство “, добави тя. 

Фондацията оказва помощ и на младежи с интелектуални увреждания, които живеят със своите фамилии и близки, само че са изолирани от обществото по разнообразни аргументи. " Там фокусът ни на работа е да подкрепим тях, околните им и да им помогнем да бъдат малко по-независими, да намерят работа, да имат обществен живот и в един миг да могат да се отделят от тази грижа, която околните им поставят за тях “, добави Александрина Димитрова. 

Фокусът на Фондация " Сийдър “ е да събере екип от хора, които да се трансфорат в близки на децата и младежите и да им оказват помощ във всяко едно отношение. " Ние влагаме доста в това да намираме верните хора, само че и да ги задържаме посредством разнообразни тласъци, поддръжка, образование, което непрестанно предлагаме. От години се борим за това да се оцени труда на обществените служащи и на хората, които работят в обществени услуги, каквито са и центровете от фамилен вид, тъй като тяхната работа е извънредно интензивна, виновна и изисква непрестанно развиване и образование “, акцентира Димитрова.  

Даренията дават опция фондацията да оказва дълготрайна поддръжка на децата и младежите. " През програмата за месечно дарителство съумяваме да покрием разнообразни разноски за терапиите, които предоставяме, за медицински грижи, защото някои от децата са с много съществени увреждания и имат потребност от придружаване до болница или от по-специализирано лекуване “, изясни тя.  

Грижата за децата и младежите продължава, до момента в който те имат потребност и под каквато форма имат потребност. " Предполага се, че децата, които отрастват в центрове от фамилен вид, когато навършат 18 години напущат центъра и се оправят сами с живота. В множеството случаи това не се получава, те просто не са подготвени. Затова ние сме там и с тези към този момент пораснали деца и когато имат още веднъж потребност от някакъв тип поддръжка, да знаят към кого да се извърнат “, добави Александрина Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР