Вебер – на парламента, Тимерманс – на комисията. Тази форма

...
Вебер – на парламента, Тимерманс – на комисията. Тази форма
Коментари Харесай

Борисов: Не се разбрахме кой ще оглави евроинституциите, продължаваме утре

Вебер – на Народното събрание, Тимерманс – на комисията. Тази форма би събрала най-вече поддръжка, сподели министър председателят
„ Продължаваме на следващия ден в 11 часа. Не сме се разбрали “, заяви българският министър-председател Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата сред водачите на държавите-членки на Европейски Съюз. Днес беше третият опит ръководителите да намерят съгласие по тематиката кой ще управлява основните постове на Европейски Съюз през идващите 5 години.

Борисов отхвърли да разяснява публикуваната по-рано през днешния ден от Ройтерс информация, че Кристалина Георгиева ще бъде ръководител на Европейския съвет. Кристалина Георгиева е за поста ръководител на Европейската комисия, само че е належащо болшинство, акцентира министър председателят. Той загатна, че това надали е допустимо, защото за тази позиция се преглеждат двете съществени на Франс Тимерманс и Манфред Вебер.

Мария Неделчева-Габриел би трябвало да си остане комисар, макар, че е предлагана за поста на висш представител по сигурността и външната политика, безапелационен беше още министър председателят.
" Комисар с действителен сектор или договарящ - кое е по-важно за нас? Представете си, в случай че страните от Западните Балкани не бъдат поканени. Считам, че на нас ни би трябвало действителен сектор и човек в комисията. Мисля, че Мария Габриел е потвърдена като човек ", сподели Борисов.

" Вебер – на Народното събрание, Тимерманс –на комисията. Тази форма би събрала най-вече поддръжка. Търси се болшинство, с цел да може нашите оферти да минат. Утре в 11 часа ще приказваме ", сподели още Борисов. /tribune.bg

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР