Вдигането на законната, но спорна къща на ул. Стоян Чалъков

...
Вдигането на законната, но спорна къща на ул. Стоян Чалъков
Коментари Харесай

Улица в Стария град става еднопосочна заради къщата на...

Вдигането на законната, само че противоречива къща на ул. „ Стоян Чалъков ” в Стария град ще основава проблеми на водачите. Превръщането на улицата от двупосочна в еднопосочна скоро ще стане факт. „ По генералния проект за придвижване е планувано „ Стоян Чалъков ” да стане еднопосочна ”, удостовери кметът на „ Централен ” Георги Стаменов.

Строежът на къщата стартира в края на предходната година и при позволени 3 етажа тя се извисява към този момент на 4. Отделно изяде целия тротоар пред фасадата си. Такъв бил контурът на парцела. По нея към този момент не могат да се разминат два автомобила, а прекосяването на камиони е невероятно.

„ Досега техниката за огромните концерти и прояви на Античния спектакъл се качваше с тежки камиони по тази улица. Такава машин​а към този момент няма по какъв начин да мине ​- би трябвало да качват техниката от долната част на Античния спектакъл ”, напомня галеристът на „ Възраждане ” Сим Алексиев. Другият метод за влизане е да се мине от горната страна по „ Княз Церетелев ”.

Възрожденският жанр на 4-етажната постройка също бяга някъде по тъча. На третия кат на къщата има две огромни тераси - нещо, което не се връзва с родното възобновление.

Новата й ограда е още по-смайваща ​- от бетон е излят изострен борд като нос на транспортен съд. „ Всичко е в съгласие с НИНКН в София. В регион „ Централен ” нямаме проектодокументация за тази къща ”, изясни кметът Стаменов.

Имотът е благосъстоятелност на ​шефа на „ Рефан ” Ангел Попов и Живка Китипова-Попова. През предходната година те са учредили право на градеж на 4-етажен хотел с разгърната застроена повърхност от 567 кв. метра. Преди това теренът също е бил частна благосъстоятелност. През 2003 година обаче е формиран акт за общинска собственост​ и той е нападнат от частни лица, които след това са вписани като притежатели. Именно те продават терена на боса на „ Рефан ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР