Вдигането на тежести е спорт, записан с големи букви в

...
Вдигането на тежести е спорт, записан с големи букви в
Коментари Харесай

Трима министри откриха обновената зала за тежка атлетика в НСА

„ Вдигането на тежести е спорт, записан с огромни букви в спортната история на България и донесъл доста олимпийски медали. Радостен съм, че в НСА се открива нова зала, в която ще се образоват треньори и ще се приготвят национални състезатели, които да популяризират България на огромните спортни конгреси “.

Това съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев , който през днешния ден взе присъединяване в церемонията по откриването на претърпялата ремонт учебно-тренировъчна зала за тежкоатлетически дисциплини в Националната спортна академия /НСА/. Проектът бе финансиран от Министерството на младежта и спорта /ММС/ със сумата от към 306 000 лв.

Министър Илиев добави, че отрасловото ведомство ще подкрепи провеждането на Европейското състезание по повдигане на тежести за мъже и дами през февруари 2024 година. България не е била хазаин на конгрес от подобен сан от близо 20 години , като за присъединяване у нас се чака да дойдат състезатели от към 40 европейски страни.

„ Надявам се в границите на шампионата българските състезатели да завоюват квоти за Олимпийските игри в Париж и спортът повдигане на тежести да продължава да се развива все по този начин сполучливо “.

Димитър Илиев уточни, че в последните няколко години, посредством най-много на напъните на ректора проф. Николай Изов и академичното управление, НСА е съумяла да се трансформира в един същински състезателен оазис на София с съвременни и красиви уреди .

„ В лицето на ММС постоянно ще имате правилен сътрудник и отсега нататък, тъй като нашето положително съдействие е значимо за българския спорт “.

В рамките на визитата си в НСА Илиев прегледа актуализирани уреди , кабинети и зали. Заедно с него бяха министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на туризма Зарица Динкова .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР