Вденя на светите равноапостоли Кирил и Методий 11-ти май, на

...
Вденя на светите равноапостоли Кирил и Методий 11-ти май, на
Коментари Харесай

Община Левски вече е сред общините с „Младежки гвардейски отряди“/СНИМКИ/

Вденя на светите равноапостоли Кирил и Методий 11-ти май, на тържествена гала под патронажа на президента на Р България Румен Радев с общителното присъединяване на Националната гвардейска част с поддръжката на Министерството на защитата пред общината в град Левски с церемониален обред беше осветенои връченознамето на Седемнадесети училищен гвардейски отряд от СУ „ Крум Попов ”. Патриотичното събитие е реалност с помощта на концепцията и самодейността на кмета на Община Левски Любка Александрова осъществена с наслада и горделивост от СУ „ Крум Попов ”в юбилейната 100 годишнина на учебното заведение.



Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “е самостоятелна, невоенна, неправителствена, неполитическа, доброволна, военно-патриотична и културна общественост на младежи, проявяващи интерес към съхранението на националното ни достолепие.



В тържествената гала участваха командирътна Националната гвардейска чест полковник Кънчо Иванов, Илия Милушев от президентството, Александър Трайков-зам.областен шеф на област Плевен, ръководителят на Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “- Денислава Ангелова.



Негово високо преосвещенствоВеликотърновският митрополит Григорийосвети знамето на Седемнадесети училищен гвардейски отряд от СУ „ Крум Попов ”и насочи благопожелания.



Директорът на СУ „ Крум Попов ”, инж. Наталия Чингова изрече своята признателност към Президента на Р България за съдействието, помощта и поддръжката. В юбилейната за учебното заведение 100 годишнина, в годината на 150-та годишнина от гибелта на Васил Левски, въодушевени от концепциите на Апостола за свободна и самостоятелна страна и по самодейност на кмета на общината учебното заведение се причислява към „ Младежки гвардейски отряди “в Р България. Приветства младите гвардейци за родолюбивата идея, мост към утрешния ден.

Поздравителният адрес от името на Президента на Р България и висш главнокомандващ на въоръжените сили прочете Илия Милушев.



В приветствения адрес: „ Използвам тържествения мотив да изразя своето почитание и благодарност към Вас и Вашите екипи, към всички тези родолюбиви българи, които систематично поставят старания за запазване на нашата национална и родова памет и поддържат здрава духовната ни връзка с предишното. Продължавайте да възпитавате младежите в възприятие за дълг, чест и достолепие, в дух на национализъм, в обич към Родината! ”

Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства всички участници в родолюбивото събитие, исторически миг в деня на нравствен празник.



„ За община с името на Левски няма друга задача с изключение на тази да се грижи за патриотичното образование на младежите, на децата и ние вършим това от години – Общината, всичките ни културно -просветни институции. Днес ние сме на огромно патриотично събитие! ”.

Любка Александрова поздрави от сърце младите гвардейци от СУ „ Крум Попов ”, учениците които с порив ижар се включиха в попълване на състава на гвардейския отряд,усвоиха строевата подготовка доста бързо и изпълват сърцата с наслада и горделивост. Поздрав насочи и към управлението на учебното заведение прегърнало концепцията да се сътвори гвардейски отряд и учениците на учебното заведение да се влеят в младата армия на България.



Любка Александрова: „ Няма по-добър метод за едно българско учебно заведение да показва своята 100 годишна история показвайки себе си, като институция, която е школа за родолюбци. ”На младите гвардейци пожела да носят униформата с достолепие, да пазят осветеното знаме, така както са го пазили всички български войни до през днешния ден, да носят майка България в мозъците и сърцата си.

Приветствие сервира и Александър Трайков-зам.областен шеф на област Плевен

Командирът на Националната гвардейска чест, полковник Кънчо Иванов поздрави младите гвардейцикато подсети, че знамето, орловото перо, гвардейската униформа въплъщават гордия и несломим български дух,който ни е съхранил като нация през вековете. Да си гвардеец значи да си за образец в обществото!Връчи осветеното знаме на гвардейския отряд с благопожелание да го пази чисто и неопетнено. По традиция, на Директорана учебното заведение Наталия Чингова беше връчен Знака на националната гвардейска част.

Песни и стихове за България съпровождаха родолюбивото, историческо събитие в град Левски.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР