Вдъхновете се от седмичен обзор за това да живеете добре,

...
Вдъхновете се от седмичен обзор за това да живеете добре,
Коментари Харесай

Получавате главоболие от пиене на червено вино? Проучването предлага представа защо

Вдъхновете се от седмичен преглед за това да живеете добре, елементарно..

Учените може да са по-близо до разбирането на виновника за потреблението на алено вино, което предизвиква главоболие на някои хора, съгласно ново проучване.

Флавонолът, който се среща естествено в алените виновност, може да попречи на способността на тялото да метаболизира алкохола, причинявайки струпване на отрови, което може да докара до бързо главоболие, допуска изследването, оповестено в понеделник в списание Scientific Reports.

Кверцетинът, флавонолът, е растително съединяване, намиращо се в плодове и зеленчуци, в това число грозде, горски плодове, лук и броколи.

„ Когато (кверцетин) попадне в кръвта ви, тялото ви го трансформира в друга форма, наречена кверцетин глюкуронид “, сподели съавторът на проучването Андрю Уотърхаус, винен химик и почетен професор в катедрата по лозарство и винарство в Калифорнийския университет, Дейвис, в известие за вести. „ В тази форма той блокира метаболизма на алкохола. “

Преливащо алено вино от бутилка в чаша за вино: дегустация на вино и празнуване Наливане на алено вино от бутилка в чаша за вино: дегустация на вино и празник 168497081/stokkete - stock.adobe.com

Червеното вино има десетократно по-голямо количество фенолни съединения, изключително флавоноиди, в сравнение с бялото вино, което прави напитката „ главен кандидат “ за главоболие, споделиха създателите.

Уотърхаус и другите откриватели имаха за цел да разкрият за какво главоболие след изпиване единствено на една или две чаши алено вино може даже да се случи на хора, които не получават главоболие от други алкохолни питиета - тъй че те изследваха по какъв начин флавонолът може да повлияе на генетичен вид на ензим наименуван ALDH2, който взе участие в метаболизма на алкохола в тялото.

Близо 8% от международното население има вид на ензима, който не е изключително деен, а дефицитът е мощно публикуван измежду хората от източноазиатски произход — засягайки към 40% от това население. Наличието на дисфункционален вид на ALDH2 е обвързвано със зачервяване на кожата, сърцетуптене и главоболие след пиянство.

Когато хората пият, алкохолът се разгражда в черния дроб от ензима алкохол дехидрогеназа, който го трансформира в съединението ацеталдехид — „ добре прочут токсин, дразнещо и възпалително вещество “, сподели водещият създател на проучването Д-р Апрамита Деви, постдокторантски откривател в катедрата по лозарство и винарство в UC Davis.

 (добавете надпис) (Добавете надпис) Sally Anscombe/Moment RF/Getty Images

Присъствието на ацеталдехид в тялото се допуска, че е кратковременно, защото ензимът ALDH2 го трансформира в ацетат, който е по-малко отровен.

Използвайки лабораторни проби, създателите откриха, че производно на кверцетин - кверцетин глюкуронид - инхибира ензимния вид. Те допуснаха, че намесата ще докара до струпване на токсина ацеталдехид - и главоболие - при хора, които са по-податливи.

Неизпитан механизъм

Но специалистите, които не са взели участие в проучването, приканват за нерешителност, характеризирайки проучването като предложение на доктрина, а не като доказателство.

„ Изследването е направено единствено в лаборатория и веществата са тествани отвън човешкото тяло в концентрации, няколко пъти по-високи от тези в кръвта след няколко чаши вино “, сподели доктор Йонас Спаак, доцент по кардиология в Karolinska Институт в Стокхолм, Швеция, по имейл.

Мъж гледа встрани, до момента в който седи до парапет против врата Мъж гледа встрани, до момента в който седи до парапета против вратата Cavan Images RF/Getty Images

Този тип проучвания могат да генерират хрумвания за евентуалните процеси, включени във връзката сред аленото вино и главоболието, добави той, само че „ в идеалния случай откривателите би трябвало да са присъединили проби и проби от хора, с цел да ревизират този механизъм “.

Това е изключително значимо, защото в натурален подтекст в човешкото тяло производното на кверцетин, употребявано от създателите, е нещо, което се генерира в черния дроб и се екскретира от бъбреците, сподели доктор Василис Василиу, ръководител на катедрата по екологични здравни науки в Йейлския университет. Нито Спаак, нито Василиу са взели участие в новото изследване.

Какво следва в проучването на главоболието от алено вино

Авторите възнамеряват да тестват своята догадка в малко клинично изпитване на хора, които развиват тези главоболия, като сравнят червени виновност с огромни количества кверцетин с тези, които имат малко.

„ Важно е също по този начин да споменем, че цялата консумация на алкохол (е) единствено за наслаждение и че (няма) солидни доказателства за някакви позитивни резултати върху здравето (от) алено вино или алкохол, само че солидни доказателства за обвързвана с дозата щета, “ - сподели Спаак. „ Ако пиете, правете го умерено. “

Изглед от близко на чаша с напитка, която държи мъжка ръка. В бара. class= Изглед от близко на чаша с напитка, която държи мъжка ръка. В бара. standret/iStockphoto/Getty Images

За да сведете до най-малко главоболието, можете също да експериментирате и да опитате виновност, създадени от разнообразни производители и сортове грозде, защото „ равнищата на съединенията, които могат да провокират главоболие в аленото вино, варират доста сред другите виновност “, добави той.

Кверцетинът се създава от гроздето в отговор на слънчевата светлина, сподели Уотърхаус. „ Ако отглеждате грозде с изложени клъстери, както вършат в долината Напа за техните кабернета, получавате доста по-високи равнища на кверцетин. В някои случаи може да бъде четири до пет пъти по-висока.

В резултат на това може да имате по-добър шанс с по-евтини червени виновност или с бели виновност, които имат по-ниско наличие на флавонол като цяло, съгласно изследването.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР