Вдъхновеният от действителен скандал Бомба със закъснител“ ни кани да

...
Вдъхновеният от действителен скандал Бомба със закъснител“ ни кани да
Коментари Харесай

Как се ражда един от най-големите телевизионни скандали на десетилетието (ВИДЕО)

Вдъхновеният от автентичен скандал „ Бомба със закъснител “ ни кани да надникнем зад кулисите на най-могъщата и спорна медийна империя на всички времена.

Три емблематични за нашето време актриси – Никол Кидман, Шарлийз Терон и Марго Роби ще ни създадат очевидци на разтърсващия скандал, довел до изобличаването и отдръпването от служба на основателя на Fox News Роджър Ейлс.

В „ Бомба със закъснител “ носителката на Оскар Никол Кидман влиза в ролята на известната журналистка Гретчен Карлсън.

Работата на дългогодишната водеща във Fox News е спъвана редовно, а в последна сметка е и уволнена, откакто отблъсква половите подмятания и настъпления на изпълнителния шеф Роджър Ейлс. Карлсън става първата жена, която повдига дело за полов тормоз против Ейлс.

Впоследствие към нея се причисляват голям брой дами, измежду които и спорната, много известна водеща Мегън Кели, в чиято роля влиза носителката на Оскар Шарлийз Терон.

Кели е една от звездите на Fox News, която не се свени да разяснява сексисткото държание на Доналд Тръмп – тогава към момента претендент за президент на Съединени американски щати, само че с цел да не навреди на кариерата си, дълго време отхвърля да свидетелства против Ейлс, макар че персонално е директна жертва на държанието му.

Номинираната за Оскар Марго Роби влиза в ролята на младата Кейла Посписил – сборен облик на няколко дами.

Кейла е амбициозна и умна, само че в това време много наивна и страда от илюзии във връзка с същинските претекстове на Ейлс да ѝ помогне да се издигне в кариерата.

Роджър Ейлс се причислява към медийната империя на Рупърт Мърдок Fox през 1996 година, като основава и оглавява Fox News. Само за няколко години телевизионният канал става един от най-гледаните на територията на Съединените щати, като по данни от 2015 година цели 81.4% от всички телевизионни консуматори са абонирани за Fox News.

Въпреки че слуховете за държанието на Ейлс се носят с години, истината за непристойните му издевателства става ясно едвам през 2016 година, когато избухва абсурдът, провокиран от делото на Гретчен Карлсън.

В „ Бомба със закъснител “ в ролята на Роджър Ейлс влиза виртуозният Джон Литгоу, който прави една от най-силните функции в кариерата си.

Сценарист на „ Бомба със закъснител “ е Чарлз Рандолф – притежател на Оскар за истинския сюжети на финансовата драма „ Големият залог “, а режисьор е Джей Роуч („ Смяна в проекта “).

„ Важно е да помним, че Роджър Ейлс напусна Fox News през юли 2016 година, а историята за Харви Уайнстийн излезе в The New York Times през октомври 2017-а. Цялата траектория на Ейлс във Fox News се случи преди експлоадирането на придвижването #MeToo, което стартира с излизането на материала за Уайнстийн “, напомня Джей Роуч.

Освен невероятните Никол Кидман, Шарлийз Терон, Марго Роби и Джон Литгоу в функциите ще забележим още Марк Дуплас, Алисън Джани, Дженифър Морисън, Кони Бритън, Кейт Маккинън, Малкълм Макдауъл, Алис Ийв и други


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР