Вдъхновени от новия аромат на Avon - Viva La Vita,

...
Вдъхновени от новия аромат на Avon - Viva La Vita,
Коментари Харесай

Как да си поръчам кафе в Италия. Kратък гид


Вдъхновени от новия мирис на Avon - Viva La Vita, който е апотеоз на италианския метод на живот, написахме няколко публикации, които още веднъж да ни припомнят за какво толкоз обичаме Италия и всичко италианско. 

Ах, Италия! Слънце, природа, красиви дами, още по-красиви мъже, хубава храна, вино, епохи просвета, изкуство, музеи, докъдето погледът ти стига, и... най-хубавото кафе на света!

Италианците не са измислили кафето, само че са го издигнали до равнището, на което точната просвета се слива с изкуството. А там се ражда съвършенството! Тяхното мото е Viva La Vita – прославата на живота във всеки момент от деня е нещо като национална теория, неподлежаща на подозрение, и всичко (е, най-малко по филмите) за италианеца се движи към удоволствията!  

Момичета, уханието на прекрасен парфюм допира сетивата по този начин, както ароматът на кафе заран. Лесно е да си доставяме това наслаждение всеки ден с Viva La Vita от Аvon.

Но стига лирика! Да минем към действителностите. Истината е, че сред България и Италия има най-малко две огромни културни разлики във връзка с кафето. Едната е визията ни за това какво е обикновено, късо и дълго кафе. Другата е, че за италианците кафето e стимулант, момент във времето и те му отделят тъкмо толкоз на крайник до бара. За нас пък кафето постоянно има и социализираща функционалност – " на кафе " може да значи няколко часа от деня, прекарани в сладки приказки с приятелки.

Ето за какво, когато застанем пред прага на една от най-важните италиански институции – барът, би трябвало да сме готови добре!

Подбрахме няколко неща, които би трябвало да знаете за кафето и вездесъщия бар, тъй че да сте изцяло готови и без никакво подозрение, ясно, отчетливо и на чист италиански да си поръчате кафе! Вижте в галерията кои са те.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР