Вдъхновени истории Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?

...
Вдъхновени истории Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?
Коментари Харесай

Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?

Вдъхновени истории Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта? Българи с разработка, която разрешава да не допираме менютата 19 май 2020, 06:25  По света и у нас: къде са позволени гей браковете
По света и у нас: къде са позволени гей браковете
 Двама против света: братята, които не се отхвърлят
Двама против света: братята, които не се отхвърлят
 Български принос в нови маски против COVID-19
Български принос в нови маски против COVID-19
 Български студенти - финалисти на конкурс на Microsoft
Български студенти - финалисти на конкурс на Microsoft
 Моника Чалъкова:
Моника Чалъкова: " След всяка последваща книга човек се трансформира "
 Жест към племето чокто, който ирландците върнаха след век
Жест към племето чокто, който ирландците върнаха след век
 Двете вълшебни кутии, от които излизаше тон и картина
Двете вълшебни кутии, от които излизаше тон и картина
 Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
Момчето, което избира морето. И Военноморските сили

огато приказваме за рецесия и COVID-19, след хората, които работят на първа линия, идната ни асоциация, безспорно е обвързвана с една доста неизменима част от културата ни, а точно – срещите с другари в заведения и заведения за хранене.

И в случай че към този момент една огромна част от ограниченията, които би трябвало да съблюдаваме са свързани с отдалеченост и честа стерилизация, има едно нещо, което може би ще се промени вечно поради ковид – и това е използването на хартиените менюта.
 Апликацията разрешава да не допираме хартиени менюта
За бъдещето на обслужването в заведенията за хранене, приказваме с Петър Петров – управител развиване на българска компания, която създава приложение за цифрово меню още преди няколко години.

„ Създателят на концепцията в България е Тодор Бобев “, споделя Петър. „ Тодор стартира работа по приложението, наречено “TouchMenu” още през 2015 година. “ Приложението, което може да се окаже бъдещето на заведенията за хранене, разрешава да не допираме хартиените менюта, а да имаме всичко, което ресторантът предлага в телефона си. И да го избираме от там.

Всяко начало обаче е мъчно.

„ Като всяко ново нещо, на тази концепция също й трябваше време, с цел да узрее “, спомня си Петър: „ В началото за хората беше мъчно да одобряват цифровото меню, тъй като тук си има традиция. Да влезеш в заведението, сервитьорът да те настани, да ти сервира хартиеното меню. Хората имат потребност от вниманието, от човешкия контакт “, коментира още Петър.

Днес обаче светът наподобява друго.

Един от най-пострадалите браншове е точно този, обвързван с ресторантьорския бизнес.

След като за дълго време обичаните ни места за ядене бяха недостъпни, в този момент те още веднъж отварят, с доста строги правила за съблюдаване на хигиената.

„ Заведенията отвориха напълно скоро, само че представете си – допустимо ли е да дезинфекцираш всички хартиени менюта. А действително – ти ги даваш на всеки идващ клиент. “ Именно тук навлиза българската разработка, основана от Тодор Бобев.
 Тодор Бобев
Сканирайки QR код, ние получаваме цялото меню на телефона си – избираме от там това, което желаеме, без да се постанова да допираме нещо, което преди този момент е било употребявано от предходните клиенти.

„ С приложението разглеждате менюто, избирате, давате поръчката към сервитьора “, коментира още Петър и доплва: „ Така да вземем за пример не е належащо да се оглеждате за сервитьора, изключително в случай че сте в огромно заведение, той да се връща още няколко пъти при вас, до момента в който вие още не сте избрали…

Има хора, които се тормозят, че след рецесията дигитализацията ще се отрази на човешкия контакт. Това обаче няма по какъв начин да стане. Ние постоянно ще имаме потребност от него, даже единствено в случай че става дума за това да имаме въпрос към индивида, който ни обслужва – за характерно условие или рекомендация - какво да изберем. “

Дигитализираните менюта оказват помощ на притежателите на заведения за хранене да знаят какво избират постоянните им клиенти, споделя още Петър Петров.
 Петър Петров
Маркетинг мениджърът на българската компания споделя още, че за създаването към този момент има запитвания от чужбина – към този момент ползата идва от Англия и Испания, две страни, които пострадаха доста от рецесията с COVID-19.

Дали цифровизираните менюта ще се трансфорат в бъдещето на заведенията за хранене – следва да разберем.

За едно обаче Петър Петров е сигурен – че дигитализацията в този бизнес ще се постанова от ден на ден, поради хигиената, а също по този начин – и от екологична позиция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР