Вчерашното изявление на служебната министърка на финансите Росица Велкова, че

...
Вчерашното изявление на служебната министърка на финансите Росица Велкова, че
Коментари Харесай

Нинова: Министърката на финансите се опитва да създава паника

Вчерашното изказване на служебната министърка на финансите Росица Велкова, че няма да има актуализация на държавния бюджет, както и че съдружното държавно управление е оставило недостиг от 11 милиарда лева разлюти и Българска социалистическа партия.

На конференция във вторник соцлидерката Корнелия Нинова заподозря служебния кабинет, че се готви да реже обществени разноски и да усилва налози (което няма по какъв начин да стане без промени в съответното законодателство, т.е. без настоящ парламент - бел. ред.). По думите ѝ се следвал моделът  " Дянков " за " постната пица ". 

" Госпожа Велкова даде конференция, на която разказа, че ни чака надали не апокалипсис, свръхдефицит, опита се да сътвори малко суматоха, съгласно нас ", сподели Нинова.

Тя упрекна служебната министърка, че за по-малко от месец  рязко е сменила позициите си за финансовото положение на страната, които е изразявала като заместник-министър на финансите.

" Това катурване за нас е доста изненадващо. Какво се е трансформирало единствено за двайсет и няколко дни? ", попита Нинова.

Тя не пропусна да изброи за следващ път обичаните ѝ данни от европейската статистика - първо място в Европейски Съюз по растеж на промишлено произвеждане и четвърто по растеж на Брутният вътрешен продукт.

" Оставихме постоянна и разрастваща се стопанска система на едно от челните места в Европейски Съюз. С 8,5 милиарда лева в хазната и 1,5 милиарда лева остатък. Какво се е случило за четири седмици? Защо Национален статистически институт регистрира, че за 4 седмици с 4 на 100 се срутва показателят на бизнесклимата? ", продължи тя.

И попита още:

" Откъде някой измисли тези 11 милиарда лева недостиг? Да не се хвърлят просто цифри, да се даде пояснение ".

Според нея съзнателно се създавала суматоха и се насаждали страхове в хората, стресирал се народът, което било безконтролно.

" Да се подвигат налозите е безумство ", сподели още Нинова.

Тя предложи служебният кабинет да не се занимава с бюджета за 2023 година Той бил работа на постоянното държавно управление.

Соцлидерката се възмути, че до момента в който възнамерява да реже обществени стратегии и да усилва налози, служебното ръководство напоследък увеличавало членовете на директорските бордове.

" Знаете ли какъв брой са разноските за тях? Не просто логичност няма - морал няма ", заключи тя.

Нинова разяснява и тематиката " договаряния с " Газпром ". Според нея изобщо не било ясно кой какво прави.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР