Вчерашният ден беше изключително специален за Карлос Алкарас, който се

...
Вчерашният ден беше изключително специален за Карлос Алкарас, който се
Коментари Харесай

Признание на най-високо ниво: Кралят на Испания наград лично Карлос Алкарас

Вчерашният ден беше извънредно специфичен за Карлос Алкарас, който се срещна с Краля на Испания - Фелипе VI. Световният номер три беше почетен посетител на двореца в Мадрид, където персонално монархът му връчи премията за най-хубав състезател на годината в Испания за 2022-ра годината. Припомняме ви, че тогава Алкарас завоюва купата на US Open и се трансформира в най-младия номер едно в историята на тениса.

" В Испания има голям брой велики спортисти в най-различни спортове. Преди 3-4 години въобще не съм мислел, че е допустимо да печеля тази премия. Много съм съм горделив и възприятието е необикновено " - призна Карлитос след края на специфичната гала.

Шампионът от Уимбълдън също по този начин разяснява идния клей сезон, биtката сред него, Яник Синер и Новак Джокович за върховата позиция в ранглистата на ATP, както и заформящото се съревнование сред него и италианеца:

" Не мога да очаквам. Толкова доста се вълнувам. Последните два шампионата бяха доста положителни откъм игрово и ментално равнище за мен. Беше неприятно да изгубя от Димитров, само че напуснах благополучен с това по какъв начин се усещах на корта и съм подготвен още веднъж да имам мощен клей сезон.

Що се отнася до Джокович и Синер, то мога да кажа, че те играят доста добре на всяка една настилка и не се усещам като любимец, макар че съм реализирал доста положителни резултати на клей в предишното. Може би Джокович не е в оптималното си положение, само че въпреки всичко приказваме за Новак, който би могъл да откри най-хубавия си тенис по всяко едно време.

Всички знаят за невероятното съревнование на Федерер, Надал и Джокович, тъй че се надявам с Яник да имаме наше такова. Бих желал той да ме притиска оптимално, с цел да можем и двамата да се подобряваме по този метод " - показа Алкарас за уеб страницата на ATP.

Spanish King Felipe VI and Queen Letizia Ortiz present Carlos Alcaraz with the King Felipe Award of the best Spanish sportsman of the year during the National Sports awards in Madrid.

Image ID: 2WY54X3 / Alamy Live News

Explore more here:
— Alamy Editorial (@Alamy_Editorial)
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР