Вчера вечерта около 19:20 ч. две деца бяха ударени от

...
Вчера вечерта около 19:20 ч. две деца бяха ударени от
Коментари Харесай

Два гръмоотвода има на стадиона в Русе, твърди концесионерът

Вчера вечерта към 19:20 ч. две деца бяха ударени от гръмотевица, до момента в който упражняват на стадион “Дунав ” в Русе. Едното умря, а другото е в медикаментозна кома. Състоянието му е сериозно. Лекарите се борят за живота му като са подготвени при потребност да повикат на помощ медици от столицата или потърпевшото дете да бъде превозено до София. 

 

Причините за случая се обясняват. Ще бъде разпоредена инспекция. Община Русе твърди, че не стопанисва от 2018 година обекта.

 

Концесионер на стадион “Дунав ” сега е президентът на ФК “Дунав ” доктор Симеон Симеонов. Срокът на концесията е 35 години. Симеонов уточни, че на стадиона е юридически ремонт преди по-малко от 3 години. По думите му са спазен всички условия за сигурност, като един от гръмоотводите е пуснат в употреба през 2020 г.  

 

" Сега по отношение на реновирането на хотелската част, на която и следва издаването на Акт 16, също има построен и подложен гръмоотвод. Т.е. до тези два терена има два гръмоотвода, които са според наредбите, в това число и осветлението на стадиона. Това е направено по този начин, че всичко е зазимено и обезопасено ", споделя пред Нова телевизия доктор Симеон Симеонов. 

 

По-рано треньорът на клуб “Дунав ” Динко Дерменджиев съобщи, че не е имало предпоставки за стихия и съобщи, че е имало увещание от концесионера, че в региона има гръмоотводи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР