Вчера в Централния офис на Мото-Пфое се проведе заключителното събитие

...
Вчера в Централния офис на Мото-Пфое се проведе заключителното събитие
Коментари Харесай

13 младежи ще получат стипендии от инициативата „С тениска на бала“


Вчера в Централния офис на Мото-Пфое се организира заключителното събитие от самодейността „ С тениска на бала “ за сезон 2021/22. 13 деца, определени от Български черен кръст ще получат стипендии, с цел да продължат своето обучение във Висше образователно заведение. В допълнение други 6 студента получават спомагателна стипендия за отличен триумф.

„ Мото-Пфое към този момент 31 години посвещава част от силата си в дела, ориентирани към развиване на  нашето общество, стимулирайки положителното и подпомагайки запазване на естественото и културно завещание на страната. Ние сме горди, че сме обществено виновна компания, която интензивно работи в интерес на обществото “, съобщи Александър Костадинов, изпълнителен шеф на Мото-Пфое  БГ.

 13 младежи ще получат стипендии от самодейността „ С тениска на бала “

9-то подред издание на благотворителната акция се осъществяваща  по самодейност на Мото-Пфое и подкрепена от Български Червен кръст и формалния логистичен сътрудник DHL Express Bulgaria. Програмата през този сезон събра съвсем 40 000 лв. от възпитаници, зрелостници, родители, както и по- огромни частни и корпоративни донори.

Всеки сезон тениската, подарък за всеки донор, има нов дизайн. За 21/22 щампата на тениската е повлияна от желанието на всеки юноша да се отличи и да остави своя отпечатък.

Кампанията има за цел да концентрира вниманието върху зрелостниците, които нямат финансова опция да продължат образованието си, както и да насърчи учениците и студентите да поддържат връстниците си. Абитуриентите имат избора да заменят скъпите облекла за бала с тениска. Програмата е ориентирана и към всички родители и компании, които желаят да дарят средства в поддръжка на тези, които желаят да учат.

Всеки един решил да помогне може да се включи като подари сумата от 30 или повече лв. посредством онлайн заплащане или с банков превод към посочената набирателна сметка – IBAN: BG30 UNCR 7000 1522 1567 04, BIC:UNCRBGSF, при УниКредит Булбанк АД. Както и да показа постовете на акцията #steniskanabala във Фейсбук, Instagram, Twitter, TikTok.

За девет сезона досега самодейността сплоти 12 002-ма донори, с чиято помощ се набраха  общо 582 600 лв.. Така зрелостниците, които приключиха във випуските от 2014 до 2022 включително, осигуриха стипендии за висше обучение на  259 свои връстници, лишени от родителска грижа, както и в допълнение финансиране на над 85 отлични студенти от всички бенефициенти до момента.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР