Вчера в студиото на Тази сутрин директорът на столичната здравна

...
Вчера в студиото на Тази сутрин директорът на столичната здравна
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: В следващите 10 дни няма да има нови мерки

Вчера в студиото на " Тази заран " шефът на столичната здравна ревизия Данчо Пенчев разгласи, че седемдневният разбор на заболеваемостта демонстрира, че София към този момент е в алената зона и че фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% потенциал, а работното време на всички кафенета, заведения за хранене, нощни заведения и игрални зали ще бъде лимитирано от 6 до 23 часа.
Снимка: bTV
Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов обаче разгласи, че в идващите 10 дни не се планува налагането на нови ограничаващи ограничения.

" В рамките на идната седмица и може би част от другата не се разисква стягане на ограничения, само че желаеме да се съблюдават тези, които са годни сега, за момента те са задоволителни ", сподели той.

От през днешния ден заболяемостта в София-град доближи равнище от 102 болни на 100 хиляди души, само че съгласно доктор Златанов към стягане на рестриктивните мерки ще се пристъпи при растеж на цифрата до 200 за 14-дневен интервал.

Той добави, че през вчерашния ден здравният министър доктор Стойчо Кацаров се е срещнал с шефа на СРЗИ Данчо Пенчев и е изискал пояснение за казаното от него в ефира на bTV.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР