Вчера в Скопие е бил проведен седми кръг от преговори

...
Вчера в Скопие е бил проведен седми кръг от преговори
Коментари Харесай

Пореден кръг преговори между Македония и Гърция

Вчера в Скопие е бил извършен седми кръг от договаряния за името на Македония, съобщи МИА. Участвали са делегации на Македония и Гърция, като консултациите са били проведени от външните министерства на двете страни.

Участие са взели и представители на интернационалните организации, ангажирани с договарянията.

Атмосферата е била градивна, оповестяват от македонското външно министерство.

Също по този начин е било контрактувано съдействие в разнообразни области, измежду които земеделие, обучение, опазване на здравето, отбрана на популацията и други.

Следващият кръг договаряния ще се организира в Атина. Гърция приветства преди дни изказването на македонския министър председател, че страната му е склонна да промени името си.

Атина разказа готовността на Зоран Заев да одобри географско определение за името като " позитивна стъпка ".

Сред обсъжданите имена са Република Нова Македония; Република Северна Македония, Република Горна Македония; Република Вардарска Македония и Република Македония (Скопие).

Но огромна част от гръцкото общество не е склонно на компромис. В сряда гръцката черква организира изключителна среща за разискване на разногласието за името.

Вчера вечерта Заев разгласи пред публицисти, че летище " Александър Велики " ще бъде преименувано на Международно летище " Скопие ", а главната автомагистрала до Гърция ще бъде наречена " Приятелство ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР