Вчера в Ню Йорк членът на Държавния съвет и външен

...
Вчера в Ню Йорк членът на Държавния съвет и външен
Коментари Харесай

Уан И: Суверенитетът и териториалната цялост на всички държави трябва да бъдат защитени

Вчера в Ню Йорк членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан И взе участие в срещата на външните министри на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадена на обстановката в Украйна.

Уан И акцентира, че китайската позиция остава непроменена от началото на военния спор и тя е, че суверенитетът и териториалната целокупност на всички страни би трябвало да бъдат предпазени, Уставът на Организация на обединените нации би трябвало да се съблюдава, а ползите на другите страни в него да се регистрират. Трябва да бъдат подкрепяни всички старания, които биха били от изгода за мирното разрешаване на рецесията, уточни Уан И, представен от .

Първият посланик на Китай направи четири оферти за разрешаване на спора: договаряния, общи старания за намаляване на напрежението, за възстановяване на филантропичната обстановка и ограничение разпространяването на спора.

Уан И посочи още, че в отношението си към рецесията Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да следва правилата за обективност и правдивост, да се стреми към прекъсване на военни дейности и предизвиква диалозите, както и да употребява средствата на посредничеството за ускорение процеса на политическо споразумяване на рецесията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР