Вчера в медиите излезе запис, в който се твърди, че

...
Вчера в медиите излезе запис, в който се твърди, че
Коментари Харесай

Защо в Плевен търсят Морфов? Взел 50 000 лева хонорар за постановка в плевенския театър, но не свършил нищо

Вчера в медиите излезе запис, в който се твърди, че се чува разговор сред Александър Морфов и шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Като оставим настрани това, че да се записва човек без негово познание е закононарушение по Наказателен кодекс, в записа ясно се чуват обидите и опитите за провокации от страна на основния режисьор на театъра към Василев. Основната разлика сред записа с видеото на Морфов, станало известно като „ герберски отпадък “, и този с Василев е в това, че Морфов е знаел, че го записват, написа ПИК.

По категорично негово предпочитание е настоял да се прави запис на подготовките му, а Василев е записан прикрито и нелегално в обстановка, в която режисьорът се пробва по всякакъв начин да го дискредитира и предизвика с груби намеци.

В записа на Василев всъщност няма нищо укоримо с изключение на арогантното държание на Морфов. От чутото в записа на Морфов ясно си проличава, че основният режисьор на театъра се пробва да принуди Василев, като го слага пред приключен факт, да одобри македонска актриса да играе в спектакъла му „ Животът е прелестен “, макар че като режисьор е задължен да приготви дубльори най-малко за главните функции в постановката. На фона на цялата препирня се чува една имитация от страна на Василев, в която той споделя на Морфов: „ Оправи си нещата в Плевен. За това те търсят. И ти доста добре знаеш защо те търсят. “

Тази имитация беше подхваната от избран кръг от медии и интерпретирана като опасност от страна на Василев към Морфов. Каква обаче се оказа истината? ПИК направи инспекция за какви неща търсят Морфов в Плевен. При инспекцията се натъкнахме на следващия абсурден случай, заплетен от режисьора, само че този път на сцената на театъра в Плевен. Александър Морфов след седем години неявяване от България, предходната година е поканен от Васил Василев да направи режисура, още до момента в който сегашният началник на Народния спектакъл е началник на плевенския. Вместо обаче да сложи ново зрелище, той стартира да придвижва от Русия свое остаряло зрелище на „ Антигона “.

Спектакълът на Морфов „ Антигона “ и все още е в насипно положение, безусловно на трупчета на сцената в Плевен. Този театър коства на театъра в града над 200 000 лева за една дълго изстрадана „ премиера “. За слагането на пиесата на плевенска сцена Морфов е взел хонорар от 50 000 лева Режисьорът не подсигурява художник постановчик, който да направи декорите и сцената в театъра, и там стартират да се чудят по какъв начин да спасят нещата.

В последна сметка се постанова да стартират да ги възпроизвеждат от клипове в YouTube на представлението в Русия. Налага се всички художници на театъра да се ангажират с прерисуване по картинки, с цел да има въпреки всичко декори за постановката.

Осем месеца е бил избрания от театъра интервал за подготовки на спектакъла. Постановката и досега не е доработена с актьорите поради непрекъснатите отсъствия и спирания на подготовките от страна на Морфов. Спектакълът „ Антигона “ и до ден сегашен е без премиерно зрелище. В записа, изминал в медиите, на няколко пъти Василев приканва Морфов да отиде и да оправи нещата с този театър в Плевен. Въпреки настоятелния и безусловен звук на Василев, няма и помен от опасност към Морфов. При все, че доста добре знае защо приказва Василев, дисциплинарно уволненият режисьор взема решение да спретне следващото ченгеджийско мероприятие, разпространявайки в медиите записа и жалвайки се, че се усеща застрашен.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР