Вчера стана ясно, че прокуратурата има идея (която не е

...
Вчера стана ясно, че прокуратурата има идея (която не е
Коментари Харесай

Предложение: конфискация на колата за шофиране с алкохол или наркотици

Вчера стана ясно, че прокуратурата има концепция (която не е новост) да се вкарат промени в наказателния кодекс, съгласно които да се лишава автомобилът, в случай че водачът му аргументи гибел на пътя или се откри, че алкохолът в кръвта му е над 2 промила. От прокуратурата акцентират, че сходна процедура има във Франция, Италия и Германия, оповестява.

В момента при шофиране с над 0,5 промила алкохол минималната санкция е 500 лева и лишаване на шофьорската брошура. При над 1,2 промила се образува досъдебно произвеждане, а лидерът може да получи сред една и три години затвор и санкция от 200 до 1000 лв..

„ Когато се откри ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол или опиати, да се лишава в интерес на страната управлявания автомобил тогава, когато, несъмнено, то е благосъстоятелност на дееца “, разгласи предлагането зам.-главният прокурор Красимира Филипова.

Статистиката демонстрира, че от началото на годината по пътищата ни са починали 115 индивида, което е с 36 повече по отношение на предходната година.

Какво мислят юристите, използвана ли е сходна мярка или става въпрос за спешен ПР на прокуратурата, дали не би трябвало да се понижи оптималната скорост на автомагистралите – четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР