Вчера Sony демонстрираха как се представя флагман на MWC 2018

...
Вчера Sony демонстрираха как се представя флагман на MWC 2018
Коментари Харесай

MWC 2018: Sony показа модул с две камери за смартфони с ISO 51200



Вчера Sony демонстрираха по какъв начин се показва флагман на MWC 2018 и концентрираха вниманието на медиите върху Xperia XZ2 и XZ2 Compact, само че това напълно не е всичко. Японската компания сподели и първообраз на модул с две камери, който може да снима изображения и видео при доста ниска осветеност - ISO 51200 за фотоси и ISO 12800 за видео.

В обстановки на незадоволителна светлина, новият процесор на Sony - Fusion включва по едно и също време двете камери, с цел да събере допустимо най-голямо количество фотони. След това информацията от двата датчика е обработена и събрана в едно изображение. Технологията е във фаза на първообраз, а от Sony не споделят проектите си по отношение на възможното и вграждане в бъдещите модели на компанията. Технологични анализатори обаче плануват, че това ще стане още в края на тази година.

ISO 51200 е индикатор, невъобразим при камера на смарт телефон и непокътнат само за скъпите DSLR апарати. Човешкото око има светочувствителност ISO 1600, а най-евтините фотоапарати вид " сапунерка " - 6400. Sony се пробват да създадат още една стъпка към тотална интеграция на по-непретенциозните фотоапарати непосредствено в смарт телефона. Те не са единствената компани с нововъведения в тази област - преди време писахме и за тройната камера на Huawei - несъмнено сферата на мобилната снимка е във напредък.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР