Вчера служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров събра експерти, здравни

...
Вчера служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров събра експерти, здравни
Коментари Харесай

Ани Владимирова: Изненадах се, че ме поканиха в Обществения съвет по ваксинация

Вчера служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров събра специалисти, здравни посредници, хора на изкуството и духовници в Обществен съвет по имунизациите. Целта е да се измисли метод повече хора да повярват във имунизациите и да се ваксинират против COVID-19.

Сред поканените на тази среща беше и психологът Ани Владимирова. В „ Тази събота “ тя призна, че е останала сюрпризирана от поканата. По думите ѝ тя се е почувствала необичайно да участва на срещата в Министерския съвет.

„ До огромна степен се чудех за какво съм там, доста известни и съумели хора имаше, които имаха предпочитание да оказват помощ. Направи ми усещане, че множеството от тях не знаеха по какъв начин тъкмо да оказват помощ. Целта беше да се чуят разнообразни отзиви и да се предложат хрумвания “, изясни психологът.

Според нея скептицизмът на българите по отношение на имунизацията се дължи на недоверието в институциите. Тя посочи, че още при появяването на вируса формалната информация е била малко и по тази причина в този момент хората не се доверяват на оферти излаз от пандемията.

„ Страната ни е друга и не може с едни и същи послания да се доближи до всички хора. Ако за ромите, за които до през вчерашния ден никой не се интересуваше, сега в желанието си да ги имунизират, естествено, че ще пристигна въпросът: „ Тук има нещо, доста хубаво не е на хубаво, за какво внезапно се сетиха за нас? “, добави Владимирова.

Тя разкритикува и неналичието на единна позиция по тематиката и измежду медиците. „ Лекарите са затрупани с тонове бумащина, те са извънредно изтощени и изтощени от безсмислени дейности, които им пречат да лекуват “, добави тя.

Психологът беше безапелационна, че за всеки човек престижът в обществото е друг и не може да се подхожда с единна тактика към всички, които не се доверяват във имунизациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР