Вчера се разигра поредният фарс в парламента. Вносителите от БСП

...
Вчера се разигра поредният фарс в парламента. Вносителите от БСП
Коментари Харесай

Стою Стоев, ПП: Разцеплението с БСП вече е твърде голямо, за да се съберем в коалиция отново

Вчера се разигра следващият фарс в Народното събрание. Вносителите от Българска социалистическа партия съвсем не излязоха на трибуната да пазят своя законопроект, а ГЕРБ и Движение за права и свободи гневно защитаваха връщането на хартиените бюлетини. Видно е, че така наречен коалиция „ хартиена бюлетина “ има задоволително народни представители, за жалост, да върне хартиените бюлетини.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от „ Продължаваме промяната “ Стою Стоев. 
Поведението на Българска социалистическа партия в този парламент бих го определил като обезверена битка за все по-намаляващия им електорат. Те в действителност считат, че когато се върне хартиената бюлетина те ще си върнат изгубените гласове, които съгласно мен са окончателно изгубили.
Според Стоев Политическа партия не са предизвикали левицата по никакъв метод, само че тяхното държание се трансформирало радикално.

„ Може би това им е същинското лице на Българска социалистическа партия – с партиите на статуквото “, уточни депутатът.
Те са най-старата партия, знаем въпреки всичко в какви кабинети са взели участие. Те се пробваха да се трансформират, само че в този парламент се връщат към първообраза си.
„ Първата им изява още в първия ден на Народното събрание беше „ ще вкараме обществени закони, подкрепяне на хората в тези сложни времена, рецесии “ – първият закон, който вкараха е изборният кодекс. Първият закон, който гледахме в пленарна зала, е изборният кодекс. Извинявайте, има ли по-цинично държание от това? “, възкликна Стоев.
Разцеплението към този момент сред двете обединения е толкоз огромно, че съгласно мен няма по какъв начин да се съберем още веднъж в едно съдружно ръководство.
Депутат на Политическа партия е безапелационен, че изборната интензивност не понижава поради терзанието на хората да гласоподават с машини и приведе образци, в които при смесено гласоподаване в дадени секции на страната изборната интензивност е намаляла даже повече, в сравнение с в секциите, където е въведено напълно машинно гласоподаване.

„ В последна сметка половината свят дава военна помощ на Украйна. Военно-промишленият комплекс в България е развъртян сносно и толкоз военни спорове имаше по света, при които сме продавали оръжия на участниците в тях, а не сме влезнали във войната. Това отново са битки за електорат, това е истината “, разяснява Стоев обвиняванията на Българска социалистическа партия към партиите, дали своят вот даването на българска военна помощ на Украйна.

Стоев акцентира, че за „ Промяната “ не е на дневен ред поддръжка за така наречен експертен кабинет.

„ За да се прокарат политиките на едно държавно управление е належащо болшинство в Народното събрание. Така че да приказваме за експертен кабинет, по-скоро значи да приказваме за подмолни сделки, което не бих споделил, че е реалистично “, означи той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР