Вчера, със съдействието на гражданин полицаи от РУ-Кюстендил предотвратиха измама

...
Вчера, със съдействието на гражданин полицаи от РУ-Кюстендил предотвратиха измама
Коментари Харесай

Кюстендилски полицаи предотвратиха измама

Вчера, със съдействието на жител служители на реда от РУ-Кюстендил предотвратиха машинация за 6 000 лева

Около 17 часа, служителите на реда в районното ръководство приели позвъняване от 40-годишен локален гражданин. Той съобщил, че на телефонния му номер, взет от интернет, получил позвъняване да извърши активност в интерес на компания за произвеждане на дограма, която няма посланичество в града. Като дошъл на подадения адрес, получил ново позвъняване от „ компанията “, съобщили му, че притежателите отсъстват, а парите – 1000 лева, са оставени в опаковка до контейнери за боклуци, затиснати са с камък.

След като взел пакета, 40-годишният схванал, че към този момент е в схемата на измамници, съобщил на полицията и незабавно предал парите. При последвало ново позвъняване от „ компанията “ с инструкции да се върне и да получи още 5000 лева от същия обект, са подхванати незабавни полицейски дейности.

Криминалистите открили контакт с възрастните хора, обект на телефонната машинация. 80-годишната жителка на регионалния град, била заблудена, че като даде спестяванията си, оказва помощ на полицията за залавяне на измамници. Пакетът с 5-те хиляди лв. също бил подготвен за оставяне на указано място.

Парите, взети от 40-годишния мъж и предадени в РУ-Кюстендил, са върнати на възрастното семейство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР