Вчера (събота) броят на загиналите беше 10 души, а от

...
Вчера (събота) броят на загиналите беше 10 души, а от
Коментари Харесай

Най-малко 15 загинали при експлозия на цистерна край Йоханесбург

" Вчера (събота) броят на починалите беше 10 души, а от тази заран към този момент са 15 ", сподели министърът на опазването на здравето Джо Фаала пред кореспонденти в болница " Тамбо Мемориал ".

Цистерната, пренасяща полутечен нефтен газ (LPG), е попаднала под мост наоколо до болничното заведение и къщите в събота сутринта в Боксбург, източно от Йоханесбург.

Министърът съобщи, че трима чиновници на болничното заведение - две медицински сестри и един водач, са умряли по-късно от тежки изгаряния.

Тридесет и седем души са били ранени, в това число 24 пациенти и 13 членове на личния състав, които са били в отделението за злополуки и незабавни случаи на болничното заведение по време на гърмежа.

Те " са получили тежки изгаряния и са били пренасочени към прилежащи лечебни заведения ", съобщи Фаала.

Той добавя, че други са били ударени от счупено стъкло, а някои са потърпевши, до момента в който са се намирали на паркинга или пред болничното заведение.

Видеоклипове в обществените медии демонстрираха голямо огнено кълбо под моста, под който цистерната наподобява е била прекомерно висока, с цел да мине.

Тя е превозвала 60 000 литра полутечен нефтен газ, който се употребява най-много за готвене и газови печки, и е идвала от югоизточната част на страната.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че гърмежът е нанесъл съществени вреди на отделението за злополуки и незабавна помощ и на рентгеновото поделение на болничното заведение, като добави, че покривът също е бил развален.

" Огромен трус "

Жан Мари Буйсен чува детонацията рано сутринта, малко след 6:30 ч. " Това е доста печален ден за нашето малко предградие ", на към четиридесет километра източно от Йоханесбург, плаче тази руса жена с дълга коса и пай бретон, на към шейсет години, на няколко крачки от полицията, която загражда мястото на бедствието.

" Имаше голям трус. Израснала съм тук, тъй че незабавно си помислих " Не е обвързвано с минното дело ". Това е по-скоро 6,5 по скалата на Рихтер ", споделя тя пред Агенция Франс Прес.

" Качих се на горния етаж и видях големи пламъци. Помислих си, че гори къща. Обадих се на пожарната, те ме увериха, че към този момент са на път ", добави тя.

След това неприятните вести идват една след друга на сутринта. " От другата страна на пътя има две деца, 16-годишно момиче, 25-годишен, който идваше да ми коси тревата " постоянно. " Те към този момент не са тук, мъртви са " и двамата.

Уилям, който не желае да назове семейството си, се е намирал на няколкостотин метра от детонацията. " Няколко от нас имат изгаряния по гърба, летят камъни ", в това число и от жп гарата наоколо до детонацията. " Можете да ги видите там, на земята ", споделя чернокожият мъж на към четиридесет години, акцентирайки покрития с парчета тротоар. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР