Вчера Ройтерс разпространи ексклузивен материал, в който, позовавайки се на

...
Вчера Ройтерс разпространи ексклузивен материал, в който, позовавайки се на
Коментари Харесай

Кога ще започнат руско-американските преговори за Украйна?

Вчера Ройтерс популяризира извънреден материал, в който, базирайки се на анонимни източници в съветските и американските дипломатически служби, се приказва за опита на съветската страна да стартира договаряния за преустановяване на огъня в спора в Украйна.

Въпреки това „ контактите с американците не доведоха до нищо “, сподели пред Ройтерс неизвестен почитан съветски източник, осведомен с детайлностите на срещите в края на 2023 година и началото на 2024 година

Американски чиновник във Вашингтон, говорейки при изискване за анонимност, сподели, че Съединени американски щати не са имали никакви подмолни диалози с Русия и са били поредни в това да не работят зад тила на Украйна.

Той изясни, че наподобява е имало неофициални диалози по Канал 2 сред руснаци отвън държавното управление, само че американски чиновници не са взели участие.

Според три съветски източника сигналът от съветския президент Владимир Путин е бил предаден във Вашингтон, където са се срещнали висши американски чиновници, в това число съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Идеята беше Съливан да беседва с външнополитическия консултант на Путин Юрий Ушаков и да очертае идващите стъпки, сподели съветски източник.

Въпреки това през януари 2024 година Съливан се обади на Ушаков, той сподели, че е подготвен да приказва за други аспекти на връзките, само че няма да приказва за преустановяване на огъня без Украйна, сподели един от съветските източници.

Американският чиновник отхвърли да даде каквито и да е детайлности за хипотетичните позвънявания на Съливан или дали подобен диалог е извършен с Ушаков.

„ Путин сподели: „ Знаех си, че няма да създадат нищо “, заяви различен съветски източник думите на съветския президент. „ Те прекъснаха контактите, които лишиха два месеца, с цел да се открият ".

Друг съветски чиновник сподели, че Съединените щати наподобява не имат вяра, че Путин е откровен. „ Американците не имаха вяра, че Путин е откровен за преустановяване на огъня “, само че той е подготвен да разиска преустановяване на огъня.

„ По същия метод Путин също е подготвен да се бори толкоз дълго, колкото е належащо, а Русия може да се бие толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели той.

Кремъл не вижда смисъл от по-нататъшни контакти с Белия дом по този въпрос, споделиха съветски източници, тъй че СВО ще продължи.

Държавният департамент на Съединени американски щати към този момент публично разяснява това известие на Ройтерс, заявявайки, че Съединените щати не са и няма да договарят с Русия за преустановяване на спора в Украйна.

Това известие на Ройтерс обаче би трябвало да се преглежда не като дезинформация, а като съответно обръщение към съветската страна, че е допустимо да се договаря, само че с други хора.

Ако отчетът на Ройтерс не назоваваше съответни имена на американски чиновници, тогава в действителност нямаше да има смисъл да се обръща внимание на този неизвестен заряд.

В същото време в този материал отговорността за взимане на решения беше предоставена на съответни хора, което значи, че тази обява има политическа тежест и последици.

Всъщност в тази вест няма нищо ново, защото отводът на съветската страна беше изразен в обявата на The New York Times „ Съединени американски щати отхвърлят последния апел на Путин за договаряния за Украйна “.

Ройтерс явно няма да излезе единствено с извънредно по въпрос, който сякаш е завършен. Всичко това допуска, че след изявлението на Владимир Путин с Тъкър Карлсън някои от американските елити изпращат сигнал, че са подготвени за нов кръг от договаряния с Русия.

Пруският пълководец Карл декор Клаузевиц сподели, че войната е единствено едно средство за реализиране на политически цели. Следователно, в случай че политическите цели на Русия могат да бъдат реализирани без потреблението на военни средства, съветското управление ще се възползва от това.

Има обаче въпроси към американската страна: кой е подготвен да води договаряния на това равнище и да подсигурява осъществяването на постигнатите договорености? Такива не са виждани преди Тръмп да пристигна на власт. Следователно СВО би трябвало да продължи с оптималната суровост и успеваемост.

Превод: СМ

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22605Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед73059Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед79655Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед42479Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед22376Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед373384Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251472Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228374Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед111527Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94628Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев30266Пр
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР