Вчера протестиращите срещу ремонта обвиниха управляващите в София, че се

...
Вчера протестиращите срещу ремонта обвиниха управляващите в София, че се
Коментари Харесай

Кой стои зад ремонта на бул. Патриарх Евтимий? Авторите не са ...

Вчера протестиращите против ремонта упрекнаха ръководещите в София, че се пробват нелегално да прокарат велоалея.

 

" Ремонтът е безусловно легален, координиран с всички институции - това не е общинският съвет, ние не съгласуваме поправки. Вече са асфалтирани четири от шестте ленти, остават още две. Реакцията е ненужна, тъй като се прави спешен настоящ ремонт, каквито има доста и всеки ден в столицата. Прави се отвън пиковите часове, с цел да не се блокира придвижването ", разяснява Зографски.

Той изясни, че сега се работи по главните недостатъци на пътя - един от тях е на тролейбусната спирка на НДК, която се употребява от хиляди пасажери всекидневно.

 

В новия проект за устойчива градска подвижност е планувано създаване на бус лента по бул. " Патриарх Евтимий ", защото в пиковите часове приблизително 45 тролея минават оттаном.

Относно терзанията на жителите за паркоместата Зографски изясни, че в границите на плана се реорганизира и бул. " Витоша ", като велоалеята на тротоара до НДК ще бъде свалена назад на пътното платно, като по този начин ще се усилят и паркоместата.

 

Един от затворените паркинги на ЦГМ се отваря за прилагане от всички в Синя зона. Водим борба с страната двата подземни паркинга под НДК, които са държавна благосъстоятелност, да бъдат отворени. Най-големият под земята паркинг в София се намира на бул. " Фритьоф Нансен ". Той и сега е отворен за прилагане, само че е приватизиран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР