Вчера привечер прекратиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, което

...
Вчера привечер прекратиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, което
Коментари Харесай

Не е подновена акцията по издирването на изчезналото в морето край Китен момиче

Вчера по здрач прекратиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, което изчезна в морета на плаж " Атлиман " в Китен. Стана ясно, че тази заран акцията не е възобновена, оповестява

Вчера изчезналото момиче и сестра му влезнали в морето в неохраняемата зона, само че били повлечени от мъртво неспокойствие.

Случаен екскурзиант избавил едното от децата. На помощ се притекли спасители от прилежащи постове, които с джетове близо два часа издирвали другото дете. В търсенето се включи и катер на „ Гранична полиция”, само че поради мощното неспокойствие акцията нощес беше прекъсната.

„ Малко след 16 ч. получих сигнал за случай. Във водата имаше момиче, което спасители и хора от плажа се пробват да извадят. След като го изведохме, то беше със слаб пулс, постановиха се и обдишвания. Тогава в тълпата някой сподели, че има и второ дете”, изясни старши-спасителят Цветко Гогов.

Медицинското лице на плажа Тони Момчилова е оказала помощ на потърпевшото момиче и на майка му. „ Когато дойдох, спасителите бяха привели момичето в положително общо положение. Установих естествен пулс и дишане”, изясни тя.

Спасител на плажа изясни, че през вчерашния ден морето е било рисково, имало е ями. „ В региона е много рисково, тъй като вълните се завъртат”, добави той. Туристи не се преценяват с това, че част от плажа попада в неохраняемата зона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР