Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове

...
Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове
Коментари Харесай

Валерия Велева: Борисов е поискал Цветанов да излезе от парламента

Вчера министър председателят е провел персонални телефонни диалози с всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, пред които е обосновал своето предложение Цветан Цветанов да напусне въобще Народното събрание и да стане зам.-председател на партията, отговарящ единствено за партийната конструкция. От всички членове на комисията единствено Пламен Нунев е подкрепил Цветанов – да остане на сегашните си постове (в комисията са хора като Томислав Дончев, Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова). Това съобщи журналистката Валерия Велева в ефира на Нова телевизия.
Според нея, в четвъртък, 28 март, ще има съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и там публично ще бъде решена ориста на Цветанов. А по думите на Велева Бойко Борисов бил доста сърдит, че Цветанов почнал акция в своя отбрана, провокирайки фракции в ГЕРБ да пращат заявления " Цветанов е почтен " .
Журналистката, известна с прякора Мадам В., напомни, че няма по какъв начин Цветанов да си тръгне от Народното събрание, в случай че самичък не го изиска и " не бъде уверен " да го изиска. Велева е безапелационна, че този път няма да има " Деляне, не те даваме ", припомняйки случая с Делян Добрев. Мадам В. счита и, че дейностите на Борисов са " безусловно съответни " и че нямало да я има " лавината Апартаментгейт ", в случай че Цветанов не отишъл в Съединени американски щати. Тя е на позиция и, че Борисов не е заплашен вътрешно от опозиция, която да му сътвори проблеми, въпреки че в последните година-две министър председателят се отдал на външнополитическа активност, а Цветанов през това време изграждал " стройна партия ". " В ГЕРБ има единствено един незаместим и това е Борисов ", сподели още Велева, която дефинира за " неверно чувство " чувството, че Цветанов може да сътвори втори властови център в ГЕРБ.
" Това чисти партията, той не замита под килима – имаш проблем, имаш болестно положение, чистиш незабавно заболяването, чистиш това тяло ", заключи Велева, напомняйки, че Борисов и Цветанов имали мощно другарство и решението на водача на ГЕРБ било доста тежко. Тя сподели и, че на всички в ГЕРБ, които са влезнали в политиката без пари, трябвало да им бъдат окачени цървулите в коридора, с цел да не не помнят от кое място са тръгнали .
Скандалът се разраства, разяснява и някогашният началник на " Напоителни системи " Георги Харизанов, който не пропусна да отбрани ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и по какъв начин апартаментът му в " Гео Милев " бил на " Латинка ". Харизанов не вижда и сюжет абсурдът с Цветанов да е запален от вътрешна негова съпротива.
Както Харизанов, по този начин и Велева се съгласиха, че при Цветанов го има детайлът " търговия с въздействие " - поради плана " Златен век " на " Артекс ", против хотел " Маринела " в столичния квартал " Лозенец ". Харизанов обаче отбрани Цветанов, че измененията в Закона за устройство на територията (ЗУТ) от 25 януари, 2017 година, не били със задно деяние, обаче " някакъв си зам.-министър " (бел. ред. - районният зам.-министър Валентин Йовев) го изтълкувал по този начин за плана " Златен век ".
Припомняме, че Харизанов беше шеф на държавното дружество " Напоителни системи " и преди 5 години беше пребит с железни тръби. Харизанов беше разследван за неизгодна договорка, ощетила " Напоителни системи " - за умишлено подписване на неизгодна договорка с железни тръби, която е ощетила сдружението с над 560 000 лева, само че отхвърли понесеният побой да е обвързван с " Напоителни системи ".
Иначе името на Харизанов нашумя при започване на 2012 година около нещастието с наводнението в село Бисер. Тогава той обясняваше пред медиите за положението на язовирите, което предизвика публичен интерес към него. По това време и образованието му беше сложено под подозрение поради невзета тапия - след въпрос в Народното събрание отпреди към този момент 7 години в тогавашното Народно заседание на тогавашния народен представител на Българска социалистическа партия Петър Курумбашев за квалификацията на Харизанов, като питането беше към тогавашния аграрни министър Мирослав Найденов, който не разяснява. Самият Харизанов обаче твърди, че има тапия от Датския лицей в София. Стана ясно още, че през 2005 година Харизанов е получил двугодишна присъда с изпитателен период от три години и санкция от 1000 лв. по дело за рекет. По думите на самия Харизанов той се сдобил с условна присъда, когато е бил на 19 години. Тогава водач е блъснал колата му и мъжът не е имал " Гражданска отговорност ", а Харизанов е желал да му бъдат платени материалните вреди, нанесени на автомобила му и надлежно изискал пари от виновника съгласно него, което довело до условна присъда за рекет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР