Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове

...
Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове
Коментари Харесай

Съдбата на Цветанов решена след лични разговори на Борисов с ръководството на ГЕРБ

Вчера министър председателят е провел персонални телефонни диалози с всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, като е обосновал своето предложение Цветан Цветанов да напусне Народното събрание и да остане зам.-председател на ГЕРБ, който да дава отговор за структурите.

Имало е изчерпателен диалог. От всички членове единствено Пламен Нунев е застанал на позицията на Цветанов. Премиерът е държал решението да стане формален факт на съвещанието на Изпълнителната комисия, която ще бъде свикана в четвъртък. Самият Цветанов е известен за мнението на Борисов и за желанието на сътрудниците си да напусне Народното събрание. Премиерът е изявил незадоволство, че Цветанов е задействал структурите да се провеждат в негова поддръжка с декларацията "Цветанов е почтен ". Изваждането на който и да е народен представител от Народното събрание би трябвало да мине през неговата лична воля. Цветанов би трябвало да бъде уверен в правилността на това решение на Изпълнителната комисия и самичък да си подаде оставката, съобщи Велева.

След разразилата се драма простите отговори и убеждаването в законовото съображение явно е преценено, че няма да свършат задоволителен размер работа, съобщи политическият анализатор Георги Харизанов. Скандалът с практиката да се купуват парцели на данъчна оценка се разраства и цялата тематика стартира да става извънредно неприятна. Всеки забъркан в нея стартира да търпи обществени вреди и да ги придвижва върху политическия индивид, на който принадалежи. Затова Българска социалистическа партия са толкоз тихи в последните дни, тъй като рекордьорът в това отношение е Корнелия Нинова, добави Харизанов.

По думите му в ГЕРБ няма разделяне по оста Томислав Дончев.

Интелигетни хора да съсипят личната си партия в навечерието на избори, забравете за този сюжет. Той е външно продуциран, уточни политическият анализатор.

Този път парламентарната група ще застане единомислещо зад волята на своя водач. Няма да има сценки от вида "Деляне, не те даваме ", безапелационна бе Валерия Велева.

Когато си сбъркал, би трябвало да си поемеш отговорността, добави тя.

И аз по този начин мисля. Истрията демонстрира, че опитите за потегляне против водачите, изключително против сполучливи водачи като Бойко Борисов, не са довели до нищо сполучливо, разяснява Харизанов.

Имаш болестно положение – чистиш незабавно това тяло. Цветанов не е какъв да е, те имат извънредно мощно другарство с Борисов. Премиерът да вземе такова решение – демонстрира безспорна мощ, съобщи Валерия Велева.

Този случай приказва за самозабравата на политици, когато не помнят от кое място са тръгнали. Цветанов влезе в политиката с една елементарна заплата. На всички политици би трябвало да им стоят в коридорите цървулите, с цел да знаят от кое място са тръгнали. Покупката на апартамент с асансьор в средата на хола демонстрира смяна на мисленето, която се санкционира, сподели още журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР