Вчера представиха нов албум за творчеството на световноизвестния художник -

...
Вчера представиха нов албум за творчеството на световноизвестния художник -
Коментари Харесай

Представиха албум по проект на Историческия музей в Оряхово /снимки/

Вчера показаха нов албум за творчеството на световноизвестния художник - текстилец Марин Върбанов, публикуван от издателска къща „ Борина “ по план на Исторически музей в Оряхово с финансовата поддръжка на Министерството на културата и съфинансиране от фондация „ Америка за България “. Като специфични посетители участваха Михаела Пъдева – завеждащ секция „ Текстил “ при Съюза на българските художници и Маргарита Допчева – студенти на проф. Марин Върбанов. Те бяха поздравени персонално от кмета на Оряхово Росен Добрев.
Събитието стартира с образен спомен за Марин Върбанов – дребен фрагмент от биографичната история „ Нишката на ориста. Семейство Сун и Върбанов връзка сред две култури “. Д-р Евгения Найденова, шеф на музея и началник на плана, показа наличието на книгата. Албумът включва биографична ретроспекция, формирана от нея, публикация на проф. Лаура Димитрова, текст – размишления „ За моя татко “ на Боряна Върбанова, мисли на Марин Върбанов за ролята на изкуството и азбучник на част от творбите на родения в Оряхово художник. Основа на илюстративния материал е албумът, отпечатан през 2008 година по самодейност на Нейчо Савчев.
Михаела Пъдева и Маргарита Допчева описаха мемоари за своя преподавател, с които допряха прочувствено присъстващите. Свои мемоари показа и Нейчо Савчев.  
В края на срещата по избор на публиката се излъчи целият биографичен видеоматериал за семейство Върбанови „ Нишката на ориста “. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР