Вчера обектът Ядрото в кв. Капана се превърна в сцена

...
Вчера обектът Ядрото в кв. Капана се превърна в сцена
Коментари Харесай

Ядрото в Капана се превърна в сцена за улично изкуство

Вчера обектът Ядрото в кв. Капана се трансформира в сцена за улично изкуство под мотото "НЕ на насилието против дамите ". Кампанията е на "Зонта Клуб - Пловдив " и "Z club Пловдив " и се състои годишно в интервала 25 ноември - 10 декември. На една от металните огради на гърба на "Ядрото " в "Централен " млади графити-артисти от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства взаимно с Димитър Механджийски (Stern) нарисуваха признака на акцията: част от дамско лице и око със сълза. На мястото бяха изложени и част от тениските с разкази на анонимни лица, които споделят своя конфликт с експанзията в домовете си и на работното място.
"Темата е доста настояща и бихме желали повече хора в България да имат храброст да приказват за експанзията в своето всекидневие. Смятаме, че с сходни намеси в градска среда ще притеглим вниманието на обществеността. ", споделят дамите от "Зонта клуб - Пловдив ".

Кметът на "Централен " поддържа самодейността и заради тематиката за графити-изкуството в гр. Пловдив. "Заставам зад това, изкуството да е инструмент за изложение на мнение и усилване резултата на публични дела. Бих желал да се обърна към всички художници на графити с молба да съблюдават естетиката и да се преценяват с културното завещание в един от най-древните градове в Европа - Пловдив. ", разяснява Стаменов. Администрацията на "Централен " приканва за диалогичност с артистите и взаимно установяване на местата за изобразяване.

В съботния ден известният пловдивски актьор Димитър Механджийски даде за следващ път образец за последователност сред поколенията. Известен като Stern, който споделя истории на фасадите в "Капана ", Димитър направи открит урок особено за младежите от Гимназията за театрални фрагменти.

Дамите от "Зонта клуб - Пловдив " благодарят на всички, взели присъединяване в акцията. "Обсъждаме по какъв начин регион "Централен " може да помогне за това тази и други наши акции да заживеят на стени и огради в образователни заведения през 2018г. ", допълват дейните членове на Зонта и Z club.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР