Вчера нямаше обиски, нямаше нищо. Така шефката на общинския съвет

...
Вчера нямаше обиски, нямаше нищо. Така шефката на общинския съвет
Коментари Харесай

Общинска шефка за ареста на кмета на Генерал Тошево: Постановка за местните избори

Вчера нямаше обиски, нямаше нищо. Така шефката на общинския съвет на Генерал Тошево Яна Бонева разяснява ареста на кмета на града Валентин Димитров. Той бе арестуван при акция на европрокуратурата, ръководена от Лаура Кьовеши.

„ Аз си мисля, че се намираме на сцената на театъра, а постановката е „ Местни избори 2023 г “. „ Парите по проверяваните европроекти са отишли по предопределение и всички живущи в тези блокове са удовлетворени от плана “, безапелационна бе Бонева пред Нова телевизия.

Валентин Димитров беше задържан през вчерашния ден по следствие на измами със дотации за план за повишение на енергийната успеваемост.

Според формалното известие на европрокуратурата е имало претърсвания и в пространства на общината, в офиси на длъжностни лица, обвинени за присъединяване в разследваните закононарушения. Ще бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени, се споделя още в известието.

 

Фактите се отнасят за интервала 2017-2019 година Става въпрос за безплатна финансова помощ, получена от общината по план за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни здания, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 000 евро (около 330 000 лева.), съобщи „ Сега “. Проектът е предоставен на частен реализатор, изяснява ЕППО.

Според доказателствата длъжностни лица, участващи в плана, в това число и кметът, са показали погрешна информация по отношение на осъществяването на строително-монтажни работи, които не са завършили в открития период.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР