Факт е, че изоставаме по отношение на пътната ни инфраструктура.

...
Факт е, че изоставаме по отношение на пътната ни инфраструктура.
Коментари Харесай

Николай Рашков: Трябва да защитим правата на българските превозвачи

Факт е, че изоставаме във връзка с пътната ни инфраструктура. Изграждането на инфраструктура сред обитаемоте места би трябвало да е приоритет.  Сухопътният Шенген е от изключителна значимост за нас като български жители и за транспортния бизнес у нас. Това заяви Николай Рашков ,  кандидатът за евродепутат от ГЕРБ – СДС и член на експертната група по превоз в Европейската комисия, в ефира на Нова телевизия. 

По думите му българската страна дава отговор на всички критерии, с цел да е пълновръстен член на Шенген. „ Липсва експертиза на тематика „ Транспорт и логистика “ в Европейски Съюз. Това, което мога да направя аз е – да сложа тази експертиза на масата. Трябва да се преборим за нашия народен интерес. Темата към този момент е извънредно политическа, няма техническо естество. Нашите гранични пунктове дават отговор на условията. Темата е задоволително политизирана и се употребява от нашите западни съседи в друга полярност “, съобщи Рашков.

„ Нестабилного политическо ръководство на България е главен фактор за редици проблеми, освен за Шенген. Това, което мога да заявя като български жител е, че транспортният отрасъл би трябвало да има представителност в Европа, с цел да може той да се развива вярно “, безапелационен е специалистът.

„ Мога да потвърдя, че моите колеги не единствено конкурират, само че и превъзхождат другите превозвачи от Европа. Имаме приблизително изчакване от 17 часа на граница, което е проблем за сектора “, изясни Рашков.

„ Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ има наставление за ремонтни действия от много време. Това, което е характерното там е, че има доста огромен проблем със затварянето и обезпечаването на различни направления. Затова се взема решение на момента кога  да се затвори “, изясни той.

„ Има опасност нашият транспортен отрасъл да продължи да съществува в България. Българските и румънските водачи към днешна дата са шофьорите с най-голям наличен приход по отношение на икономическата обстановка в страната. Ние нямаме експертиза, която да отбрани техните права. Това, което се случва е, че се трансформира фискалното законодателство в Европа, което тече на няколко стадия. Това ще вземе в допълнение от техния приход по отношение на европейските бюджети. Тук е мястото  техните права да бъдат предпазени и те да продължат да влагат свободните си пари в българската стопанска система “, безапелационен е Николай Рашков .

 

Запитам дали би трябвало да се заплаща повече за подръжката на пътища у нас, той съобщи: би трябвало да си зададем въпроса до каква степен е ефикасна нашата ТОЛ сиситема и тогава да се търси метод за справедливото ѝ възнаграждение. В Европа ТОЛ системата е единна и ще е по отношение на генерираните излъчвания, а не какъв брой е тежкотоварно едно транспортно средство.

„ Аз ще отида в Брюксел единствено, в случай че има преференциална поддръжка както на транспортния отрасъл, така и на българските жители, които припознават моите дейности като качествени. Сигурността на европейските жители е доста значима “, изясни Рашков.  По думите му той се надява Европа да е несъмнено място за него, за неговите деца и за бизнеса.

„ Военните дейности на Русия бяха наказани и България би трябвало да поддържа Украйна по този начин, както го е правила до момента “, сподели още той.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР