Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс Слънчев

...
Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс Слънчев
Коментари Харесай

Ще събарят ли заведения в курорта „Слънчев бряг”?

„ Вчера направихме инспекция на всички плажове на курортния комплекс „ Слънчев бряг ”, както вършим всяка година преди началото на летния туристически сезон, с цел да се уверим, че се съблюдават условията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Съгласно него безусловно всички обекти на „ Слънчев бряг ”-юг, в това число и петте заведения на Южния плаж на „ Слънчев бряг ” напълно попадат в утвърдената от мен скица. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри ”, разяснява за „ Здравей, България министърът на туризма Николина Ангелкова. Изказването й идва след заканата на вицепремиера Валери Симеонов да бъдат съборени пет от най-популярните заведения в курорта. Според Симеонов тези заведения на Южния плаж в " Слънчев бряг " са построени без разрешителни и строителни планове.

Собствениците на заведенията на плажа обаче обявиха твърдата си позиция, че имат всички нужни разрешителни. И насочиха покана към представителите на държавните институции, които желаят да ги инспектират, да отидат при тях преди началото на сезона, а не по време на сезона, когято заведенията им са цялостни с хора.

Ангелкова акцентира, че инспекциите по задевенията за силата на шума би трябвало да се прави по този начин, че да не пречи на почивката на туристите. И добави, че контролът във връзка с преместваемите обекти е в ръцете на общинската администрация.

„ Редно е да се обособят специфични зони в курортите ни, едни от които да са зони за фамилен туризъм, а други – празненство зони ”, добави Ангелкова. И съобщи безапелационната си позиция, че инспекции би трябвало да има.

„ Много е значим метода, по който ще се извършват тези инспекции. Той би трябвало да не пречи на плажуващите, на туристите ”, сподели още министърът на туризма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР