Вчера на територията на община Бяла Слатина е проведена мащабна

...
Вчера на територията на община Бяла Слатина е проведена мащабна
Коментари Харесай

Ударна спецакция! Ченгета масово тарашиха за незаконни дърва в Белослатинско, иззеха голямо количество нелегална дървесина

Вчера на територията на община Бяла Слатина е извършена огромна профилирана полицейска интервенция. В хода й ченгетата претърсвали частни парцели, в които разкрили огромно количество незаконна дървесина. 
4 кубика дърва от типа цер без контролна горска марка и документ за генезис са открити при инспекция в частен дом в Бяла Слатина, благосъстоятелност на 56-годишен локален гражданин. По толкоз са открити и на още няколко адреса в града – населявани от поданици на 37, 66 и 52 години. По данни на униформените, съхраняваните от тях дърва възлизат на по 400 лв.. 
Шест кубика дървесина от същия тип са открити в дома на 57-годишен белослатинец и още един кубик – в село Габаре, в парцела на мъж на 58 години. 
В същото село, у 51-годишен гражданин, са открити и 2 кубика дърва от типа дъб за към 200 лв.. 46-годишен пък съхранявал противозаконни 7 кубика цер и липа. Незаконно добит дървен материал -  3 кубически метра дъб, е открит и на адреса на 57-годишен от Габаре. 24-годишна жена пък кътала 3 кубика цер. 
Най-голямо количество – цели 10 кубика, са открити в дома на 45-годишен в Бяла Слатина. Незаконната дървесина е от типа акация и цер и възлиза на към 1000 лв.. Още 7 кубика дъб, цер и явен са открити на адреса на 70-годишен гражданин на градчето. Още 5 кубика от същите типове дървен материал са конфискувани от парцела на мъж на 67 години. 
Справка демонстрира, че единствено за ден количеството конфискувана незаконна дървесина в Бяла Слатина и Габаре е 60 кубически метра. Нарушителите са глобени и се чака да понесат следствията си.   
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР