Вчера, на MWC Tecno представи Pocket Go. Устройството само по

...
Вчера, на MWC Tecno представи Pocket Go. Устройството само по
Коментари Харесай

Tecno представи Pocket Go – първата в света портативна гейминг конзола с AR очила вместо екран

Вчера, на MWC Tecno показа Pocket Go. Устройството единствено по себе си съставлява портативна гейминг подпора, която включва първите в промишлеността AR Pocket Vision очила за добавена действителност вместо екран. Те съвместими с конзолата, която е основана на Windows.

Kaldata предава от MWC 2024

Според Tecno, очилата AR Pocket Vision „ усъвършенстват взаимоотношението с устройството и обезпечават ново гейминг преживяване “.

Очилата AR Pocket Vision разполагат с 0,71-инчов Micro-OLED екран, който симулира еквивалента на 215-инчов екран на разстояние 6 метра. Хедсетът разполага и с 6-осов жироскоп с логаритъм с изкуствен интелект, който наблюдава придвижванията на главата и вибрациите за изцяло поглъщащо гейминг преживяване.

Освен това AR Pocket Vision имат опция за контролиране на диоптъра до 600°. За да се контролира остротата на изображението според от остротата на зрението на потребителя.

Tecno Pocket Go е с 30% по-лека и с 50% по-малка от други игрови конзоли с Windows, като да вземем за пример ASUS ROG Ally. Това е първата сходна джаджа в сегмента на игрите, която обезпечава висока продуктивност на FPS в игри от категория ААА. Конзолата се зарежда от 8-ядрен процесор AMD Ryzen 7 8840HS с 16 влакна и периодичност до 5,1 GHz. Тя е снабдена с с 16 GB LPDDR5 RAM и 1 TB PCIe 4.0 SSD.

Въпреки, че тези съставни елементи припомнят на съвременен преносим компютър, Pocket Go има много стеснен избор на портове. По-конкретно, Tecno е присъединила чифт USB Type-C портове, 3,5-милиметров жак и слот за MicroSD карта, както и два бутона за ръководство на съпътстващите го AR очила.

За отклоняване на топлината от съставените елементи се употребяват вентилатор и три специфични медни тръби. Като източник на зареждане се употребява сменяема батерия с потенциал 50Wh.

Pocket Go се предлага с универсална система за ръководство Tecno Smart Box, която разрешава освен да се управлява геймингът, само че и други смарт устройства в екосистемата. Цената на Pocket Go, както и датата на стартиране на устройството на пазара към момента не са известни.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР