„Вчера на дебатите и изслушването на Министър Гьоков - МТСП

...
„Вчера на дебатите и изслушването на Министър Гьоков - МТСП
Коментари Харесай

„Системата на убива“ скочи на управляващите: Целта ви е да унищожите пенсионерите с най-тежки увреждания ли?

„ Вчера на дебатите и чуването на Министър Гьоков - МТСП в Народно събрание, нито един депутат не сложи въпроса за най- ощетените от пенсионерите, хора с най-тежките увреждания! Ето и нашата реакция! “ пишат от „ Системата ни убива “ във Facebook.

В поста си те разгласяват и писмо до премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев, министъра на труда и обществената политика Георги Гьоков, както и до Политическа партия, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Възраждане “, Демократична България и „ ИТН “. В него те напомнят поръчката при стъпването в служба на Василев, че ще бъдат подкрепени най-уязвимите и хората с най-голяма потребност от поддръжка. „ Настояваме това да се случи “, пишат още те.

В писмото си те показват, че през 2018 година хората с ТЕЛК над 90% с ЧП са наброявали 18 000, а с провежданите политики, през днешния ден те към този момент са 12 000.

„ Като се има поради, че те не емигрират остава да си мислим, че те просто умират. Това ли е задачата да бъдат унищожени? “ питат от „ Системата ни убива “.

„ Хората с тежки увреждания, които не могат да работят, не тъй като не желаят, а тъй като не могат физически и ментално да преодолеят уврежданията си и да бъдат пълноценни, по този начин както на нас ни се желае, са осъдени и нашата битка към този момент не е за техните права, а за тяхното оцеляване. Имат потребност като всеки човек да се хранят, с цел да оцелеят. Със седем лв. дневно, това няма по какъв начин да стане “, допълват в писмото си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР