Вчера Министерски съвет със свое решение гласува България да плати

...
Вчера Министерски съвет със свое решение гласува България да плати
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува БСП заради Дунав Мост 2 и дълг от времето на Орешарски

" Вчера Министерски съвет със свое решение гласоподава България да заплати близо 25 млн. лева на строителя на " Дунав мост 2 " поради следващото неоправдателно решение на Международния трибунал в Париж в резултат на безхаберното ръководство на държавното управление на Българска социалистическа партия.
Това съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков в декларация от името на група.
" Често чуваме неоснователните тези на опозицията, че държавното управление харчи пари по непрогледен метод, за да не ги вкарваме в прелъщение и този път да го създадат, тук от високата естрада от Народно събрание желаеме пред народните представители и пред обществото да стане ясно и безусловно транспарантно по какъв начин се харчат парите на българския поданик ", уточни Ненков.
" През 2013 година строителят на " Дунав мост " 2 декларира рекламация за погашение на в допълнение близо 11 млн. евро, защото в хода на осъществяване на контракта е зародила нужда от материал за диги, който да бъде обезпечен отвън територията на обекта, а страната се е забавила да обезпечи концесия.
Нито по контракт, нито по законодателство страната има сходен ангажимент. Въпреки това в свое писмо до шефа на компанията от 2014 година вицепремиерът на държавното управление на Орешарски госпожа Даниела Бобева вероятно не от свое име, а от името на държавното управление, признава претенцията към българската страна в размер на 10 млн. евро и страдание, че държавното управление не може да заплати тези суми, защото страната няма нужните средства за съответната година.
Без по никакъв метод да потърси правата си, държавното управление на Орешарски безусловно необяснимо признава дълга, който нито по закон, нито по контракт българската страна следва да дължи ", добави Ненков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР