Вчера Маркета Вондроушова записа своята 11-та поредна победа в Големия

...
Вчера Маркета Вондроушова записа своята 11-та поредна победа в Големия
Коментари Харесай

Сълзите на шампионката от Уимбълдън: Вондроушова по неволя прекрати кариерата на Стрицова

Вчера Маркета Вондроушова записа своята 11-та поредна победа в Големия шлем, осъществявайки поврат над локалната представителка Пейтън Стърнс и по този метод се класира за 1/4-финалите на US Open. Точно заради тази причина, то беше доста изненадващо, когато камерите уловиха международната номер девет да плаче във фитнеса на шампионата, а Барбора Стрицова правеше всичко допустимо да я утеши.

Оказва се, че Вондоушова е получила контузия в играещата ръка и е взела сложното решение да се откаже от конкуренцията на двойки, с цел да се пробва да се възвърне за идващия си дуел поединично. Наглед това е изцяло в реда на нещата, само че този път обстановката е малко по-специална, тъй като шампионката от Уимбълдън си партнираше точно със Стрицова, за която US Open е последният шампионат в кариерата ѝ.

Двете чехкини към този миг вървяха ужасно в шампионата и даже отстраниха своите сънародничка Барбора Крейчикова и Катерина Синякова, които бяха топ сложени в главната скица. Всичко това означаваше, че Вондроушова ще лиши своята партньорка от опцията да се сбогува уместно с професионалния си път в тениса и наподобява изпитваше сериозна виновност от този факт, само че Стрицова реагира като една изключителна добра другарка и не спря да прегръща сребърната медалистка от Токио, до момента в който не я откъсне напълно от отрицателните страсти.

Все отново 37-годишната тенисистка към момента е в конкуренцията на смесени двойки, където играе дружно със Сантяго Гонзалес, тъй че въпреки всичко ще излезе най-малко още един път на корта. Стрицова е някогашна номер едно на двойки, единствено че също по този начин беше първокласна състезателка на сингъл и може да се похвали с постигане до полуфиналите на Уимбълдън. Бившата номер 16 отсъстваше цели две години от спорта, но през този сезон направи необикновено завръщане, печелейки трофея от Уимбълдън дружно с Шу-Вей Шие.

Marketa Vondrousova crying, with ice on her elbow, hugged by Strycova, her doubles partner, at her farewell tournament.

Marketa might consider retiring to focus on singles, as she`s not in peak condition, potentially ending Barbora`s career.
— Relevant Tennis (@RelevantTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР