Вчера хасковлията, арестуван като част от митническото ОПГ, също е

...
Вчера хасковлията, арестуван като част от митническото ОПГ, също е
Коментари Харесай

Задържаният в ареста за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница

Вчера хасковлията, задържан като част от " митническото ОПГ ", също е имал недоволства, поради които е бил изведен от килията и прегледан във ВМА.

Предполагаемата диагноза на Стефан Димитров е инсулт, заяви Нова тв, само че още за вършат проучвания, с цел да се посочи какво му е.

На правосъдното съвещание на 11 април болен юрист отсрочи решението на съда дали някогашният шеф на митниците Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста. Защитничката на Банкова - Аделина Натина ще бъде санкционирана 500 лв., тъй като не е уведомила в точния момент и не излиза наяве дали положението ѝ разрешава да се яви в залата, записа съдът в определението си. Адвокатът на другия упрекнат Стефан Димитров Ивайло Найденов пък изиска отказ на арбитър Галя Георгиева поради нейни думи пред парламентарната комисия " Мартин Божанов " в Народното събрание. Найденов цитира думи на Георгиева, " Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са над всичко ".

 На 4 април шефът на Агенция " Митници " Петя Банкова беше арестувана за 72 часа и упрекната за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие, контрабанда и подкупи с още трима души. Това са Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов-Паскал.

Два дни след ареста градският съд остави в ареста за непрекъснато Банкова и Димитров-младши. Баща му Марин влезе в " Пирогов " поради влошено здравословно положение още след акцията на ДАНС и това към този момент осуетява задържането му. Паскал пък е разгласен за национално търсене.

Мотивите на прокурорите да изискат непрекъснат арест за Банкова и татко и наследник Димитрови са, че има събрани доказателства, от които обосновано да се предложи, че тримата са били част от проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Освен това, в случай че са на независимост тримата могат да извършат друго закононарушение и да попречат на следствието, твърди държавното обвиняване.

 

 

 

 

 

 

Очаквайте детайлности.  

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР